Aftale om JP-overenskomst til afstemning

Enighed om nye arbejdstidsbestemmelser

8. marts, 2017 | Marked og økonomi

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening er blevet enige om nye arbejdstidsregler for medarbejdere på overenskomsten for redaktionelle medarbejdere på Jyllands-Posten, skriver Journalisten.dk .

 

Aftalen er sendt til urafstemning blandt Jyllands-Postens medarbejdere med en frist for afstemning til mandag 13. marts.

 

Hvis det bliver et ja, indgår aftalen i de nye overenskomster mellem DMA og DJ, som ventes at indgå i afstemningen om mæglingsforslaget på det private arbejdsmarked.

 

Aftalen indebærer bl.a., at medarbejderne går fra ugenorm til månedsnorm, afspadsering vil ske med faktor 1:1,5 mod faktor 1:2, og en arbejdsdag skal fremover vare mindst 7,4 timer, mens medarbejdere i dag kan kaldes ind til kortere arbejdsdage.

 

Medarbejderne kan selv råde over 50 pct. af opsparet overarbejde. De kan som hovedregel vælge, om det skal udbetales kontant eller afspadseres.

 

Desuden øget tillægget for natarbejde fra 90 kr. i timen til 150 kr., og det bliver lettere for medarbejdere over 60 år at gå ned i tid.

 

Dansk Journalistforbund opfordrer medlemmerne på Jyllands-Posten til at stemme ja til aftalen.

 

Læs hele nyhedsbrevet online