Berlingske Media vil købe privatiseret TV 2

Berlingskes ejere har penge og vilje til at udvikle tv-stationen, siger Berlingskes koncernchef

20. april, 2017 | Medieverdenen

Berlingske Media melder sig som interesseret køber af TV 2, hvis regeringen som forventet beslutter at sælge tv-stationen, oplyser Berlingske Medias administrerende direktør Mette Maix.

 

-Et salg er først og fremmest en politisk beslutning – men Berlingske Media er af den opfattelse, at det er sundt for det danske mediemarked, at staten ikke står bag begge de største danske tv-stationer. Det afgørende for os – og danskerne – er, at TV 2 fortsat kan bestå som en stærk tv-station, der leverer dansk kvalitet. Det kan Berlingske Media garantere, siger Mette Maix.

 

Hun siger, at TV 2 har brug for en aktiv ejer, der kan agere hurtigt, og som har viljen og økonomien til at foretage de nødvendige investeringer, så TV 2 kan udvikle sig og klare sig i konkurrencen. Det krav kan Berlingske Media imødekomme. I kraft af en stærk tradition for at producere indhold, en udvikling fokuseret på fremtiden og en ejer, som både har penge og vilje til at sikre innovation og udvikling, tilføjer hun.

 

Berlingske Media ejes af belgiske De Persgroep, der sidste år havde et overskud på 225 mio. euro.

 

-I Berlingske Media har vi vist, at vi kan tjene penge og tilpasse os en digital tid med nye forbrugsmønstre og ydelser uden at gå på kompromis med kvalitet. Vi arbejder i et stærkt konkurrencepræget marked og har en ejer med international styrke, så faktisk har jeg svært ved at se nogen, der er bedre rustet til at drive TV 2 i fremtiden og sikre danskerne godt indhold end netop Berlingske Media, siger Mette Maix.

 

Spørgsmålet om salg af TV 2 ventes at indgå i de forestående forhandlinger om et nyt medieforlig.

 

Læs hele nyhedsbrevet online