DR i kronik: Et svækket DR hjælper ikke aviserne

Danske Mediers formand: Kronikken groft manipulatorisk

11. april, 2013 | Journalistik og redaktion

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen og generaldirektør Maria Rørbye Rønn finder, at Danske Mediers oplæg om at få ”styr på de statslige medier”, hvor foreningen bl.a. foreslår, at pengestrømmen til DR og TV 2-regionerne begrænses, rummer to alvorlige problemer.

 

– Dels svigter løsningen de publicistiske mediers fælles opgave om at arbejde for en oplyst og engageret befolkning, der kan træffe egne beslutninger. Dels skaber den efter alt at dømme ikke grundlag for en holdbar finansiering af de private medier, skriver Michael Christiansen og Maria Rørbye Rønn i en kronik onsdag i Berlingske.

 

De vurderer, at et svækket DR ikke vil hjælpe aviserne.

 

Formanden for Danske Medier, Per Lyngby betegner i et indlæg i Berlingske torsdag DRs ledelses indlæg som ”groft manipulerende”.

 

Han henviser til, at DR både fejlciterer fra Danske Mediers oplæg og betegner Danske Medier alene som dagbladenes organisation, selv om organisationen organiserer alle private medier – og at både ugeblade, magasiner, radioer, ugeaviser, fag- og specialmedier samt digitale medier deler synspunktet om, at DR og TV2-regionerne vokser sig for store og har for meget politisk medløb.

 

Per Lyngby fremhæver i indlægget, at dialogen skal føres med beslutningstagerne – Folketinget og kulturministeren og ” ikke med statens husholdere i DR”.

Læs DR-ledelsen kronik og Danske Mediers formands svar

 

 

Læs hele nyhedsbrevet online