Index Danmark stopper med at offentliggøre aktualitetstal

Der arbejdes på at måle avislæsning på tværs af platforme

8. februar, 2017 | Medieverdenen

Interessentselskabet Index Danmark har besluttet at ophøre med at offentliggøre aktualitetstal for læsningen af den trykte avis, oplyser brancheforeningerne Kreativitet & Kommunikation og Danske Medier i en pressemeddelelse.

 

Det sker for at frigøre ressourcer til at kunne udvide målingen med læsningen af e-papers på tværs af alle printplatforme i målingen dvs. både dagblade, magasiner, ugeblade og lokale ugeaviser.

 

Det officielle læsertal fra Index Danmark/Gallup, der offentliggøres hvert kvartal baseret på seks måneders indsamling af oplysninger om læsefrekvens, fortsætter i den nuværende form. Således vil læsertal for 2. halvår 2016 blive offentliggjort i marts.

 

Det ventes, at e-paper læsningen er integreret i læsertallet for 1. halvår 2017, der offentliggøres 1. september.

 

Direktør i Danske Medier Research Marianne Bugge Zederkof siger, at ”markedet har brug for valide og troværdige læsertal. Det giver Index Danmark os, når det drejer sig om den trykte avis. Den stigende andel af læsere, der tilgår medierne digitalt via e-papers er derimod ikke med i de officielle læsertal, hvilket har været et ønske fra bureauerne.”

 

Direktør i Kreativitet & Kommunikation Tine Aurvig-Huggenberg fremhæver, at de nye tal vil afspejle den udvikling, der er sket i danskernes medie forbrugsvaner.

Læs hele nyhedsbrevet online