Kulturministeren og Dansk Folkeparti vil fjerne koncerthus, orkestre og kor fra DR

DR skal koncentrere sig om at producere medieindhold

6. marts, 2017 | Medieverdenen

Kulturminister Mette Bock og Dansk Folkeparti ønsker, at DR fremover skal koncentrere sig om at producere medieindhold – og at koncerthus, kor og orkestre skal fjernes fra DR

 

Kulturministeren fremsætter i en kronik i Jyllands-Posten mandag den ide, at DR Koncerthuset og dets ensembler udskilles fra DR.

 

Det er udelukkende historiske grunde, der gør, at den levende musik fortsat er en del af DR. I flere andre europæiske lande har man udskilt denne del fra public service-institutionerne, da andre er bedre til at drive kunstnerisk virksomhed, skriver Mette Bock.

 
Hun nævner to mulige scenarier: Enten kan man lave en selvstændig institution, eller ensemblerne kan henlægges til Det Kg. Teater. Hun ønsker, at DR skal koncentrere sig om at producere medieindhold.

 

Dansk Folkeparti kommer mandag med et næsten identisk udspil. Partiet vil trække Koncerthuset ud af DR og omdanne det til en selvstændig enhed med flere af de hidtidige ensembler – dog skal DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet lægges ind under Det Kongelige Teater, skriver Politiken.

 

Der skal ikke skæres ned på området. Det er den bedste måde at sikre de her fantastiske ensembler mod, at DR selv vælger at spare på dem, hvis DR fremover bliver beskåret økonomisk, sådan som noget tyder på, siger Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen til Politiken.

 

 

 

 

 

 

Læs hele nyhedsbrevet online