Kun abonnenter kan debattere på b.dk

Formålet er at hæve kvaliteten af debatten

5. november, 2013 | Journalistik og redaktion

Berlingske tager nu et afgørende skridt henimod ønsket om at opnå en mere seriøs, kvalificeret og givende netdebat. Det sker ved at begrænse deltagelsen i debatterne under webartiklerne til avisens abonnenter, skriver b.dk.

 

Kun brugere, som har web-, kombi- eller almindeligt printabonnement kan fremover deltage i debatter under artiklerne på b.dk og business.dk.

 

Gennem de seneste år har kvaliteten af netdebatten flere gange været diskuteret, og udfordringerne har været store i forhold til at monitorere debatten og sikre sig mod debattører, der skriver under falsk navn eller adresse, fremgår det af b.dk.

 

Ved at knytte deltagelsen i debatterne til folks abonnementsprofiler sikrer Berlingske sig, at man altid har den korrekte identitet på de brugere, der deltager i debatterne. Det betyder for det første, at kommentarmuligheden nu igen kan aktiveres på samtlige artikler på b.dk og business.dk, og det er samtidig forventningen, at kvaliteten af debatterne vil løfte sig, eftersom man ikke længere kan skrive anonymt.

 

-Vi er ret sikre på, at ændringerne vil give en bedre og mere levende og givende debat på længere sigt. Begrænsningen vil i en periode medføre færre kommentarer på b.dk og business.dk-artiklerne, men det lever vi med«, siger chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen.

 

Ændringerne ift. netdebatterne er allerede trådt i kraft. Dog endnu ikke i forhold til avisens blogunivers. Her monitoreres hver enkelt blog, som hidtil, af blogejeren. Det er dog forventningen, at Berlingskes blogs i løbet af nogle måneder bliver en del af samme debatløsning som de øvrige artikler på b.dk og business.dk

Læs hele nyhedsbrevet online