Pierre Collignon bliver fellow ved journalist-uddannelserne på SDU

Skal undersøge hvordan falske historier og alternative medier påvirker nyhedsbilledet

16. marts, 2017 | Journalistik og redaktion

Pierre Collignon, tidligere journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten, har af Styrelsen for Center for Journalistik ved Syddansk Universitet (SDU) fået tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2017 på 500.000 kr.

 

Han skal gennemføre et projekt om, hvordan falske historier og stærkt holdningsprægede medier påvirker nyhedsbilledet.

 

Fake news og biased news udfordrer de traditionelle medier og truer for mange den demokratiske samtale – men hvor slemt står det egentlig til? Hvad skal man stille op for at forsvare journalistikkens troværdighed og beskytte det offentlige rum mod at blive forurenet med falske historier? Og kan man slå ned på fake news uden at gøre vold på ytringsfriheden?

 

Det er nogle af de spørgsmål, som Pierre Collignon vil undersøge, når han fra august og et halvt år frem bliver en fast del af Center for Journalistik ved SDU, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

 

-Troen på den journalistiske metode og troværdighed er under angreb fra flere kanter i disse år, og jeg håber, at vi med dette projekt kan kvalificere debatten om både tillidskrisen for traditionelle medier, fremkomsten af fake news og sociale mediers ansvar, siger Pierre Collignon.

 

Pierre Collignon er den 12. fellow på SDU, siden Fynske Bladfond i 2006 gav den første bevilling til fellowshippet.

 

Læs hele nyhedsbrevet online