Politiker kræver en kvart mio. kr. for krænkelser i SE og HØR-sagen

Har stævnet Aller Media, to tidligere chefredaktører og ”tys-tys-kilden”

13. marts, 2017 | Journalistik og redaktion

Den radikale politiker Morten Helveg Petersen kræver en kvart mio. kr. af SE og HØR, de tidligere chefredaktører Kim Henningsen og Henrik Qvortrup  og den såkaldte ”tys-tys-kilde”, skriver Ekstra Bladet.

 

Han ønsker en godtgørelse, fordi han var blevet overvåget af SE og HØR i perioden fra 2008 til 2012 på grundlag af kreditkortoplysninger, som bladet fik fra ”tys-tys-kilden ”.

 

Det førte bl.a. til en artikel i ugebladet om politikerens ophold i Berlin med sin daværende kæreste, tv-værten Line Baun Danielsen.

 

-Strafferetssagen endte med en meget klar afgørelse. Derfor er det helt naturligt, at retten nu får lejlighed til at afgøre, om de personer og den virksomhed, der har tjent mange penge på at begå ulovligheder, skal betale godtgørelse, skriver Morten Helveg Petersen i en mail til Ekstra Bladet.

 

Henrik Qvortrup bekræfter at have modtaget stævningen og tilføjer: Jeg har noteret mig, at Morten Helveg forlanger 250.000 kr. fra os fire i fællesskab – tre personer og Aller. Bare for at sætte det i relief, så får et offer for en fuldbyrdet voldtægt 60.000 kr. efter taksten, og så kan folk jo gøre sig de overvejelser, de har lyst til i den anledning.

 

Sagen er endnu ikke berammet.

Læs hele nyhedsbrevet online