Rødovre Lokal Nyt kåret til Årets Ugeavis

Ugeavisernes Årspriser uddelt ved Ugeavisernes Efterårsseminar i Kolding

30. september, 2015 | Nyt fra Danske Medier

Rødovre Lokal Nyt og Ugeavisen Esbjerg blev de mest vindende, da Ugeavisernes Årspriser blev uddelt i forbindelse med Ugeavisernes Efterårsseminar i Kolding.

 

Rødovre Lokal Nyt vandt prisen som Årets Ugeavis og modtog ud over et diplom 10.000 kr. Juryen motiverede valget med, at Rødovre Lokal Nyt er ”en avis, der spænder vidt fra fine og følsomme personhistorier over en grundig sportsdækning til artikler om kommunens erhvervs- og handelslov, og som i høj grad er katalysator for den lokalpolitiske debat i kommunen”.

 

Desuden vandt Rødovre Lokal Nyt førsteprisen i kategorien lokale nyhedshistorier med en reportage om udenlandske metroarbejderes ulovlige boligforhold. Ugeavisen Esbjerg vandt førsteprisen i de to andre kategorier – lokale features og redaktionelle ideer og initiativer. Featureprisen vandt Ugeavisen Esbjerg for en serie om ensomhed blandt unge, mens avisen i kategorien redaktionelle ideer og initiativer blev belønnet for etableringen af en ungdomsredaktion UG+.

 

Der var desuden diplomer til Lokalavisen Esbjerg, Herning Bladet, Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg, Ugeavisen Faaborg og Albertslund Posten.

 

Der var indsendt 117 bidrag til konkurrencen, hvilket er det højeste tal i prisens ti årige historie.

 

Se præsentationen af vinderne og læs juryformand, redaktør Steen Hebsgaard, Ikast Avis tale ved overrækkelsen.

 

 

Læs hele nyhedsbrevet online