Statslige medier fylder mere i Danmark end i nabolandene

Ny rapport fra CEPOS om det danske mediebillede (opdateret med rapporten)

27. januar, 2017 | Medieverdenen

Staten bliver mere og mere dominerende i det danske mediebillede, og det er en udvikling, der understøttes af den danske mediepolitik, skriver den liberale tænketank CEPOS ifølge Berlingske i en ny rapport.

 

Rapporten er udarbejdet af CEPOS i samarbejde med medieforsker Nils C. Indahl, Københavns Universitet.

 

Det fremgår af rapporten, at der er næsten lige så mange statsligt som privatansatte nyhedsjournalister i Danmark og dermed adskiller Danmark sig fra nabolandene Norge og Sverige. 47 pct. af de danske nyhedsjournalister er ansat af staten, mens det gælder for henholdsvis 26 og 37 pct. i Sverige og Norge.

 

Danmark er et af de lande, hvor staten fylder absolut mest i mediebilledet. Vi befinder os med andre ord i den mindst liberale ende, og selv om vi ikke kæmper med de samme problemstillinger, som det er tilfældet i andre lande – eksempelvis Ungarn og Polen – hvor politikerne forgriber sig på medierne, så har vi apparatet til det, fordi staten fylder så meget i mediebilledet. Krumtappen i et liberalt demokrati er et pluralistisk mediebillede, og ideelt set bør statslig medieproduktion ikke finde sted, siger analysechef hos CEPOS Otto Brøns-Petersen.

 

Læs rapporten.

 

 

 

Læs hele nyhedsbrevet online