Ulrik Haagerup stopper som nyhedsdirektør i DR

Skal være direktør for nyt institut på Aarhus Universitet

2. marts, 2017 | Job og karriere

Ulrik Haagerup stopper 1. september som nyhedsdirektør i DR for at tiltræde en stilling som direktør for et nystiftet institut ”Constructive Institute” ved Aarhus Universitet.

 

Ulrik Haagerup kom til DR i 2007 fra en chefredaktørstilling i Nordjyske Medier. Først var han divisionschef i DR Nyheder, og siden 2010 har han været nyhedsdirektør. Han har tidligere været chefredaktør på Jyllands-Posten.

 

Det nystiftede uafhængige ’Constructive Institute’ er blandt andre støttet af fonde, internationale medieorganisationer og af FN. Det skal bidrage med udvikling og implementering af højere journalistiske standarder, analyser, forskning, produktion af uddannelsesmateriale samt et nyt fellowship-program for journalistiske talenter.

 

Ulrik Haagerup ser arbejdet med at fremme visionen om konstruktive nyheder – både herhjemme og globalt – som en naturlig forlængelse af det arbejde, han har lavet i DR.

 

-Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik. Derfor glæder jeg mig til at arbejde for at placere Danmark og Aarhus i centrum for en global konstruktiv forandring i medieverdenen, siger Ulrik Haagerup.

 

Ulrik Haagerup fortsætter i stillingen som nyhedsdirektør frem til 1. september, hvor hans afløser efter planen skal være fundet. DR vil i den nærmeste fremtid slå stillingen som nyhedsdirektør op.

Læs hele nyhedsbrevet online