Aktuelt

Her findes Danske Mediers aktuelle indlæg. Via menupunktet AKTUELT kan du finde indlæggene delt op i følgende kategorier: 

Det er med meget stor bekymring at Danske Medier, DR og TV 2 erfarer, at kulturministeren har følt sig presset til at skifte holdning i forhold til, hvad han sagde så sent som 8. maj.
Regeringen har med Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet og Nye Borgerlige indgået aftale om en ny postlov. Med aftalen lægges der op til en tiltrængt modernisering og liberalisering af postmarkedet. Danske Medier roser aftalen, men mener samtidig, at der udestår en opklaringsopgave vedrørende magasindistribution.
Danske Medier roser regeringens nye medieaftale for at sikre en længe ønsket ro om mediernes rammevilkår. En pulje til skattelettelser for publicistiske magasiner og et hævet ambitionsniveau over for techgiganter vækker begejstring, men fortsat mangel på objektivitet og gennemsigtighed i mediestøtten skæmmer.
Regeringens ekspertgruppe for techgiganter har lavet en fremragende rapport om demokratisk kontrol med techgiganternes forretningsmodeller, der bør være en brændende platform for både regeringen og Folketinget. Danske Medier hæfter sig især ved det meget stærke fokus på at håndhæve og bruge eksisterende dansk og europæisk lovgivning.
I dag blev kreative og innovative medieproduktioner hyldet til Danske Mediers Design- og Innovationspriser på Klub i København. Vinderne blev kåret med bobler, og dagen bød derudover på inspirerende oplæg om alt fra AI til udvikling af erhvervsjournalistikken udenfor de store byer.
Danske Medier appellerer til, at public service-redegørelserne for fremtiden redegør for, hvordan samtlige krav i public service-kontrakten er blevet overholdt. Således skal det være tydeligt, hvordan DR har efterlevet kravet om ikke at konkurrere med de private aktører, ligesom DR fremover skal sikre reel gennemsigtighed i sine udgifter.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev