Dansk Online Index igen klar med dagligt opdaterede tal for danskernes brug af internettet

De nyeste tal fra Dansk Online Index viser at danskerne i høj grad er faste og frekvente læsere af nyheder på nettet.

De 10 største nyheds-sites / apps* havde i sidste uge (31. maj – 6. juni) over 3 mio. brugere, flere end 58 mio. besøg og 337. mio. sidevisninger, tilsammen.

Både den ugentlige og daglige nyhedsbrug har i april og maj været endog meget stabil. I perioden 29. marts til 6. juni, er der i gennemsnit 3,1 mio. brugere om ugen på de 10 største nyhedssites / apps, svarende til en ugentlig dækning på 75% af internetbefolkningen over 14 år. Der er i gennemsnit 62 mio. besøg, og 358 mio. sidevisninger om ugen på de 10 sites/apps. 

På dagsbasis er der 2.1 mio. brugere, 9 mio. besøg og 50 mio. sidevisninger. Opgjort pr. bruger er det i gennemsnit 4 besøg og 24 sidevisninger hver dag.   

Toplisterne og de dagligt opdaterede onlinetal for alle udgivelser i målingen kan ses på: www.danskonlineindex.dk/toplisten

Kilde: Dansk Online Index / Gemius 29. marts – 6. juni 2021.

*Berlingske.dk (web+app), bt.dk (web+app), dr.dk (excl. apps), ekstrabladet.dk (web+app), jv.dk, jyllandsposten.dk, politiken.dk (web+app), sn.dk, tv2.dk & TV2 nyheder App. Maj data uden tv2.dk og TV2 nyheder app.

Foto: Thomas Tolstrup

Thomas Gynild
Analysechef

tg@dmresearch.dk
Mobil: 20 53 39 70
Dir. tlf: 33 97 42 29

Læs også

Danske Medier lancerer ny undersøgelse om unges nyhedsvaner på årets Folkemøde

På Folkemødet præsenterede Danske Medier i dag en ny undersøgelse lavet i samarbejde med Kantar Gallup om danske unges nyhedsvaner og brug af sociale medier. Med en paneldebat blev der stillet skarpt på vigtige spørgsmål om de unge som fremtidens mediebrugere, og hvordan vi klæder dem på til at forholde sig kritisk i et digitalt nyhedsunivers.

Pressemeddelelse: Ny fælles dansk handlingsplan for journalisters sikkerhed

Journalister skal trygt kunne arbejde uden at blive truet eller udsat for chikane. Derfor er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, International Media Support, UNESCO Danmark, Justitsministeriet og Kulturministeriet blevet enige om en ny fælles dansk handlingsplan for sikkerhed for journalister, som bl.a. vil styrke indberetning af sager og monitorering af overgreb.

Nu åbnes for indstillinger til PrixAudio 2022

28. oktober løber PrixAudio af stablen og afholdes igen på Axelborg i København. Inden sidste års event relanceredes konkurrencen og omdøbtes fra PrixRadio til PrixAudio, så konkurrencen fremover kunne sætte fokus på og inkludere alle former for lyd. Radio, on-demand, lydbøger, fortællinger og podcasts.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev