_BOS4878
 

Årets Avisside kåret: Guld til Ekstra Bladet for årets feautureside

11 indstillinger fra 7 medier har de seneste dage fået overleveret hædrende omtale, sølv og guld i forbindelse med Danske Mediers årlige kåring af Årets Avisside. Tildelingen af hæder, sølv og guld fordeler sig på kategorierne Årets sektionsforside, Årets temaforside: Vejret og klimaet, Åben klasse, Årets featureside og Årets forside.

Fyens Stiftstidende og Ekstra Bladet er i år blevet tildelt guld i konkurrencen Årets Avisside.

Fyens Stiftstidende fik før pinse overrakt guld-diplom for Årets forside på redaktionen i Odense, mens Ekstra Bladet tirsdag blev overrakt guld og motivation for featuresiden ”Hvert tiende minut dør et barn i Yemen”. En forside der, ifølge juryen, er løst fantastisk:

”Når man ser Rasmus Flindt Pedersens fantastiske billede fra Yemen, gribes man umiddelbart af Ralahs lillebitte hånd, og føres lynhurtigt hen til rubrikken og tilbage til Ralahs ansigt og ned til billedteksten. Billedkompositionen respekteres af rubrikken, der understøtter fotofortællingen, og konstruerer en fin diagonal. Rubrik og billedtekst er uden tvivl blevet forsøgt placeret mange forskellige steder, før man har besluttet sig. Tid er en vigtig faktor, når man arbejder med historier af den her slags. Der er tydeligvis brugt tid og kræfter på at få den fortalt rigtigt, nærværende og så enkelt som muligt. En umulig opgave. Men løst fantastisk.”

 

I kategorien Årets temaforside: Vejret og klimaet har juryen tildelt Politiken og Weekendavisen henholdsvis hædrende omtale for “Nu flytter Danskerne sig” og sølv for historierne “Hvem skal løse klimakrisen?” og “Elementernes rasen”.

I den Åbne klasse er Politiken blevet tildelt hædrende omtale for “De afviste børn på kasernen” og “Er sorte lige så meget mennesker som hvide?”. JydskeVestkysten er tildelt hædrende omtale for “Astrids liv er også et liv”. 

Foruden guldet til Ekstra Bladet for Årets featureside, er der i kategorien også tildelt hædrende omtale til Jyllands-Posten for “Overvægt i tal” og Nordjyske for “Portræt af et maraton”. 

I alt har juryen i år tildelt seks hædrende omtaler, tre sølv og to guld fordelt på kategorierne Årets sektionsforside, Årets temaforside: Vejret og klimaet, Åben klasse, Årets featureside og Årets forside.

Få overblik over de tildelte priser og læs alle juryens begrundelser for tildelingen af hædrende omtale, sølv og guld i konkurrencen Årets Avisside her (åbner som PDF).

Juryen består af: Marianne Bahl, Børsen, Lea Korsgaard, Zetland og Henrik Birkvig, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Grundet praktiske omstændigheder har Danske Medier i år uddelt henholdsvis guld, sølv og hædrende omtale i konkurrencen på de nominerede mediers egne lokationer og redaktioner.

Ekstra Bladet blev tirsdag tildelt guld i kategorien Årets featureside for denne forside af: Lisbeth Hvidt, Lars Bach, Susanne Finderup & Rasmus Flindt Pedersen

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev