danske medier anders bording vinder
 

Anders Bording Prisen stiller skarpt på kreativiteten i den danske mediebranche

Danske Medier åbner for indstillinger til dette års Anders Bordingpris, som hylder danske specialmedier og sætter fokus på deres bidrag til samfundet. I år vil juryen for første gang uddele Anders Bordings Idépris foruden de traditionsrige priser – Medieprisen og Journalistprisen.

”Det giver god mening, at Anders Bording priserne i år udvides med en idépris. De danske specialmediers levedygtighed bunder i den store kreativitet, der folder sig ud på redaktionerne. Det er en vital øvelse at frembringe netop dén gode idé, der gør forskellen for produktet eller historien, og det fortjener anerkendelse, når det lykkes, ” siger formanden for Bordingprisens jury, Karsten Kolding.

Anders Bordings Idépris uddeles til et medie for en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier. Det nyskabende kan ske i såvel researchmetode, formidling, format som i distribution. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

Asger Havstein og Morten Halskov fra Fagbladet 3F modtog sidste år Journalistprisen for deres afdækning af social dumping i transportbranchen og en slumlejr for filippinske lastbilchauffører i Danmark.

”Anders Bording Prisen har en lang historie og en særlig plads for specialmedierne i Danmark. At modtage en Anders Bording Pris er noget af det største, man kan opnå i vores del af branchen. Derfor var vi også meget stolte og glade, da vi modtog prisen sidste år,” udtaler Asger Havstein.

”Branchen for specialmedier har udviklet sig de seneste år, hvor der konstant bliver taget nye initiativer. Ikke mindst digitalt er iderigdommen stor, og specialmedierne er således en succeshistorie i en mediebranche, der ellers i mange år har været hårdt presset.  Derfor er det også en ære for mig igen i år at være formand for den jury, der uddeler hæder og anerkendelse til Specialmedierne i Danmark. Jeg ser frem til at vurdere de kommende indstillinger, ” siger Karsten Kolding.

Deadline for indstillinger er 5. juni 2020 og prisoverrækkelsen vil i år finde sted 27. august. I år afholdes prisceremonien hos Altinget Ny Kongensgade 10, 1472 København K.

Der kan indsendes bidrag, der har været offentliggjort i perioden 1. januar 2019 til 1. maj 2020.

Anders Bording prisen er blevet uddelt siden 1964. Anders Bording Prisenernes formål er at skabe øget opmærksomhed om specialmediernes arbejde og deres bidrag til samfundet.

Praktisk information

Indstillinger sendes til priser@danskemedier.dk senest fredag 5. juni 2020.

Det skal af indstillingen fremgå, hvilken kategori der indstilles til, og indstillinger må gerne være ledsaget af en kort begrundelse. Det skal også fremgå, hvem der har udformet artiklen/mediet, og som skal nævnes på et eventuelt diplom.

Mediet tilmeldes ved at udfylde én deltagerblanket (se vedhæftede), hvor url’erne på mediet noteres, samt hvilken kategori, mediet ønskes tilmeldt i. Hvis indholdet ligger bag login, skal der vedlægges et login, der vil være gyldigt indtil 1. juli.

_SJO8139

Nikolaj Lægaard Simonsen
Politisk Konsulent

nls@danskemedier.dk
Mobil: 40 42 42 63

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev