Stony Brook University; Carl Bernstein at the Newseum in DC
 

Carl Bernstein tager ordet ved Mediernes Årsdag

Danske Medier afholder for første gang nogensinde Mediernes Årsdag 7. maj. Deltagerne kan se frem til at møde journalistiske ikoner og topnavne fra den internationale medieverden, når Watergate-journalisten Carl Bernstein og chefredaktør på The Guardian, Katharine Viner, gæster Danmark for første gang. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner årsdagen.

Når Danske Medier 7. maj inviterer til Mediernes Årsdag for første gang, bliver det med et journalistisk ikon og en international chefredaktør på listen over oplægsholdere. Watergate-journalisten Carl Bernstein og chefredaktør på The Guardian, Katharine Viner, er personer, der på hver deres måde kæmper for det frie ord og journalistikken.

”Carl Bernstein er et journalistisk ikon, og vi ser meget frem til, at han kommer til Danmark og giver sit syn på medieudviklingen og ikke mindst presset på de frie medier, ligesom han helt sikkert har et par historier med fra sine mange år som journalist og politisk kommentator. Med Katharine Viner får deltagerne mulighed for at blive inspireret af chefredaktøren for et internationalt journalistisk nyhedsmedie, som er i gang med at omstille sig til den nye medievirkelighed, hvor også sociale platforme kæmper om læsernes opmærksomhed,” siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, åbner Mediernes Årsdag, der har hovedtemaet ’Mediernes betydning for samfundet’. Roskilde Universitet vil i løbet af dagen præsentere resultaterne fra en ny undersøgelse, ’Publicistisk barometer’, der stiller skarpt på borgere og politikeres oplevelse af redigerede medier og sociale platformes betydning for samfundet.

”Medierne udgør en central rolle som leverandør af oplysninger til borgerne om samfundet. Vi står foran et forår med to store valg i Danmark, hvorfor det er helt naturligt at sætte fokus på, hvorfra vi får vores oplysninger, og hvilken kvalitet de har,” siger Morten Langager.

Mediernes Årsdag afholdes på Axelborg i København. Deltagelse er primært forbeholdt Danske Medier og Danske Mediers Arbejdsgiverforenings medlemsvirksomheder. Invitationer fremsendes.

Forud for årsdagen afholdes generalforsamlinger i begge foreninger.

___________

Carl Bernstein
Carl Bernstein er en af den frie presses største ikoner. Sammen med Bob Woodward stod han bag en af de største afsløringer i journalistikkens historie med Watergate-skandalen. Den garvede journalist er stadig en højaktuel dagsordensætter i hjemlandet og fungerer i dag som kommentator på CNN.

Katharine Viner
Katharine Viner er en af de toneangivende redaktører i den britiske presse. I 2015 blev hun den første kvindelige chefredaktør på The Guardian. Hun er vinder af den journalistiske Diario Madrid-pris 2017 for hendes long read ”How Technology Disrupted the Truth”.

___________

Danske Medier
Danske Medier er brancheorganisation for de private danske medier i Danmark og har knap 300 medlemmer, der tilsammen dækker ca. 900 titler. Danske Medier kæmper for de frie publicistiske medier, det frie ord og gode rammevilkår for mediebranchen.

Carl Bernstein er et journalistisk ikon, og vi ser meget frem til, at han kommer til Danmark og giver sit syn på medieudviklingen og ikke mindst presset på de frie medier, ligesom han helt sikkert har et par historier med fra sine mange år som journalist og politisk kommentator. ​

Morten Langager, adm. direktør

Mest læste

Læs også

Danske Medier appellerer om midlertidig hjælpepakke for at sikre, at medierne ikke bukker under, mens de løfter den vigtigste oplysningsopgave i årtier

De danske medier er som mange andre brancher stærkt udfordrede af coronakrisen. For flere medier risikerer de faldende annonceindtægter at få dramatiske og permanente økonomiske konsekvenser. Derfor appellerer branchen til regeringen om en midlertidig hjælpepakke for at sikre, at medierne fortsat kan varetage deres opgave med at oplyse borgerne – både lokalt, regionalt og nationalt.

Overblik over trepartsaftalen: Den er endnu et vigtigt skridt på vejen

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale. Den sikrer en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede lønmodtagere på det private arbejdsmarked. Aftalen er endnu et vigtigt skridt imod, at de økonomiske konsekvenser af COVID-19 begrænses mest muligt for både arbejdsgivere og medarbejdere.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)