Phone_DMR_Artikel
 

Danske Medier: Hårdere straf bør også gælde trusler mod journalister

Pressemeddelelse

Danske Medier ønsker, at journalister også beskyttes af den ændring i straffeloven, som regeringen har foreslået. Ændringen indebærer hårdere straffe for trusler, der har baggrund i ytringer i den offentlige debat. Foreningen understreger samtidig, at ændringen bør formuleres, så der ikke kan være tvivl om, at den hårdere straf naturligvis også gælder, når journalister formidler nyheder til offentligheden. Og altså ikke kun, når de deler deres egne holdninger og synspunkter.

Danske Medier har afgivet høringssvar vedrørende lovforslag om ændring af straffeloven. Her har foreningen bemærkninger til tilføjelserne til straffelovens § 119 og § 266. Begge tilføjelser skal skærpe straffen for trusler, som har baggrund i lovlige ytringer i den offentlige debat. Foreningen støtter en tydelig afstandtagen til trusler mod enhver, der deltager i den offentlige debat, men har ikke en holdning til det konkrete strafniveau.

Danske Medier mener, at det er afgørende, at ændringen ikke kun beskytter journalister, når de deler egne holdninger og synspunkter, men også når de videreformidler redaktionelle historier på fx de sociale medier.

”Medier og journalister er rigtig meget i skudlinjen på de sociale medier. Det er en del af deres demokratiske ansvar at komme bredt ud med deres journalistik, men for den enkelte journalist indebærer det, at hun personligt kan blive voldsomt eksponeret og fx kædet sammen med emner, der fremkalder stærke reaktioner og desværre også trusler”, udtaler adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup.

Mads.Brandstrup.Billede.bred

Mads Brandstrup
Administrerende direktør hos Danske Medier

mab@danskemedier.dk
Mobil: 92 82 32 84
Dir. tlf: 33 97 40 00

 

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev