1
 

Danske Medier: Pressefriheden er en basal forudsætning for velfungerende demokratier

Pressemeddelelse

Danske Mediers svenske søsterforening – Tidningsutgivarna – har i et debatindlæg opfordret den svenske regering til sammen med EU at tage kraftigt afstand fra Kinas forsøg på at knægte pressefriheden i demokratiske lande. Debatindlægget beskriver hvordan den kinesiske ambassadør i Sverige med falske påstande og trusler forsøger at underminere den grundlovsbeskyttede ytringsfrihed i Sverige; medier anklages for at være partiske og journalister hænges ud for deres dækning, mediefolks visumansøgninger forhales, og der udøves pression mod redaktionelle medarbejdere for at påvirke mediernes indhold.

I denne uge kom turen så til Danmark, hvor den kinesiske ambassade mandag i stærke vendinger kritiserede, at Morgenavisen Jyllands-Posten bragte Niels Bo Bojesens tegning af et kinesisk flag, hvor stjernerne var byttet ud med virussymboler. Tegningen er ifølge ambassaden en fornærmelse af Kina og sårer det kinesiske folks følelser, hvilket avisen bør undskylde for.

Adm. direktør i Danske Medier, Louise Brincker, udtaler:

”Danske Medier tager kraftigt afstand fra den kinesiske fremfærd både i Sverige og Danmark og andre lande, hvor ytrings- og informationsfriheden er en basal forudsætning for velfungerende demokratier. Vi har med tilfredshed konstateret statsminister Mette Frederiksens faste konstatering af, at vi har ytringsfrihed her til lands. Det er et budskab, som ikke kan gentages for ofte og som med fordel kan gentages fra Bruxelles.”

Louise Brincker

Om foreningens opbakning til Tidningsutgivarnas, og deres opfordring til en fælleseuropæisk reaktion, siger Louise Brincker:

”Når Kina og landets ambassadører udviser så eklatant mangel på forståelse for frihedsrettigheder, som er centrale dele af såvel EU’s Charter om grundlæggende rettigheder som Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, bør Europa tage bladet fra munden og tale Beijing midt imod!”

Louise Brincker

Mest læste

Læs også

Danske Mediers Digitale Priser 2020

Har du eller din kollega lavet årets bedste digitale historie eller fået årets bedste digitale ide i 2020? Danske Medier inviterer endnu engang hele den danske mediebranche til at deltage i konkurrencen om Danske Mediers Digitale Priser 2020.

Interessen er overvældende, men på to afgørende områder halter podcastere stadig efter andre mediefolk

Et stigende antal danskere får deres nyheder, underholdning, sport og kultur via podcasts. Fra 2017 til 2020 er der sket en fordobling af podcastlytningen, hvilket har skabt en et fantastisk miljø af producenter, freelancere og uafhængige podcastere. Når det kommer til muligheder for at opnå juridisk vejledning og offentlig støtte, halter podcastere dog stadig bagud i forhold til andre mediefolk.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)