1
 

Danske Medier søger politisk konsulent

Medierne i Danmark er af afgørende betydning for vores demokrati. De skaber oplysning til borgerne om samfundet, ser magthaverne efter i sømmene og uddanner de næste generationer af mediebrugere.

Danske Medier arbejder for de journalistisk redigerede medier, det frie ord, den uafhængige presse og sunde rammevilkår for mediebranchen redaktionelt såvel som kommercielt.

I en tid med stigende opmærksomhed på techgiganternes ageren og sociale mediers rolle bliver vigtigheden af et mangfoldigt, frit og uafhængigt mediemarked vigtigere end nogensinde.   

Derfor styrker Danske Medier det politiske arbejde og søger en politisk konsulent, der sammen med de øvrige medarbejdere kan understøtte Danske Mediers fokus på interessevaretagelse, rådgivning og medlemsarrangementer.

Vi søger en kollega  

 • Med relevant akademisk baggrund og nogle års erhvervserfaring
 • Der gennem sit tidligere arbejde fra en interesseorganisation, et ministerium eller et politisk sekretariat kan omsætte kompliceret lovgivning til konkret interessevaretagelse og medlemsrådgivning
 • Kan tænke og kommunikere politisk strategisk med henblik på at sikre de bedst mulige rammebetingelser for de private medier i Danmark
 • Kan fungere som sparringspartner og understøtte gennemførelsen af medlemsseminarer, større events, prisuddelinger mm.
 • Der kan prioritere sine opgaver i en omskiftelig hverdag
 • Er en kreativ og åben holdspiller.

Dine opgaver vil omfatte

 • Rollen som udvalgssekretær for et par af Danske Mediers stående udvalg
 • Identifikation af politiske dagsordener, der har indflydelse på mediernes rammevilkår og som led heri udarbejdelse af positionspapirer og høringssvar
 • Udarbejdelse af analyser og notater til brug for medlemsrådgivning og bestyrelsesarbejde
 • Tilrettelæggelse af kurser, events, gå-hjem-møder og prisuddelinger.

Vi tilbyder

Vi tilbyder job i en velfungerende organisation i tilknytning til en dynamisk og omskiftelig branche med et godt netværk med medlemsvirksomhederne. Danske Medier har et tæt sekretariatsmæssigt samarbejde med Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Som ansat i Danske Medier vil du derfor også kunne blive beskæftiget med opgaver i Arbejdsgiverorganisationen.

Lønnen fastsættes efter individuel aftale. Du må påregne en vis rejseaktivitet samt lejlighedsvist arbejde uden for normal kontortid. Af faste elementer i lønpakken kan nævnes pensionsordning, fem feriefridage, helbredssikringsordning mv.

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte direktør Marianne Bugge Zederkof på 2076 5099 eller adm. direktør Louise Brincker på 2977 3377.  

Skriftlig ansøgning med CV bedes sendt til job@danskemedier.dk senest 2. januar 2020 kl. 12.

Tiltrædelse snarest muligt.

Om os
Danske Medier er en branche- og arbejdsgiverorganisation for de private danske medier, der omfatter dagblade, ugeaviser, netmedier, magasiner, specialmedier, lokale radioer, trykkerier og distributionsvirksomheder.

Vi står bag næsten 300 medievirksomheder, som har det til fælles, at de ønsker at give borgerne information, indblik, baggrund og nyheder.

Vi forhandler og rådgiver i alle de forhold, der er relevante for en medievirksomhed. Vi indsamler, analyserer og formidler fakta og tal, der danner grundlag for vores medlemsvirksomheders daglige forretning. Vi tilbyder en bred vifte af arrangementer, netværk og uddannelsestilbud, der er relevante for ledere og medarbejdere i mediebranchen.

Læs også

Facebook har præsenteret trylleformular, som skal skabe forvirring i mediebranchen

“Det er en skam, at Facebook også i Danmark har valgt bøllemetodernes brede sti. Man kan kun håbe det er en fejl. Fra Danske Mediers side havde vi virkelig troet, at man ville have ændret tilgang efter skandalen i Australien, hvor Facebook udelukkede nyhedsmedierne fra platformen,” udtaler formand for Danske Medier, Jesper Rosener.

Nu åbner Toplisterne igen

Dansk Online Index – den officielle måling af den danske onlinetrafik – åbner i morgen for daglig opdatering af de mest besøgte danske websites.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

 • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
 • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev