20180905_U7A8585
 

Forløb om FM4: En uskøn politisk proces, der kræver snarlig afklaring

Forløbet omkring FM4 og udskydelsen af tildelingen af sendetilladelsen er en uskøn politisk proces, der kræver en snarlig afklaring. Det mener Danske Medier.

Radio- og tv-nævnet besluttede på et møde torsdag 27. juni at udskyde sin stillingtagen vedrørende tildeling af sendetilladelse til den fjerde FM radiokanal.

Danske Medier mener, at forløbet omkring sendetilladelsen er en uskøn politisk proces.

”Der er brug for, at vores nye kulturminister og ministeriet melder ud, helst i dag, hvad den videre proces bliver i forhold til FM4. Vi anbefaler, at processen bliver særdeles kort og at den overholder fristen i det udbudsmateriale, som staten selv har lagt på bordet,” siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager om udskydelsen.

”Der kommer et hul i sendefladen, hvis der ikke kommer en snarlig afklaring. Et meget uhensigtsmæssigt scenarie både i forhold til medierne og lytterne. De private medier er virksomheder, der har investeret mange penge og ressourcer i at gøre sig klar til at løfte en ny radiokanal. Hele forløbet omkring FM4 har været en meget uskøn politisk proces,” siger Morten Langager.

Danske Medier finder det rimeligt at forvente, at når staten stiller krav til private aktører i et udbud, så lever staten også selv op til udbudsfristerne.

”Vi tror og håber på, at der i dag kommer en melding om den videre proces, og at den bliver kort,” slutter Morten Langager.

__

Radio- og tv-nævnet meddelte torsdag, at man har været i dialog med Kulturministeriet og Justitsministeriet om spørgsmålet, og det er vurderingen, at der er en saglig grund til at udskyde beslutningen, indtil den nye regering har haft mulighed for at tage stilling til, om udbuddet af radiokanalen skal gennemføres på det foreliggende grundlag.

Radio24syvs nuværende FM4-sendetilladelse udløber 31. oktober.

Mest læste

Læs også

Cookieregler: Erhvervsstyrelsen undersøger flere hjemmesider

Efter et stigende antal henvendelser har Erhvervsstyrelsen opjusteret tilsynet med cookiereglerne. Der undersøges hovedsageligt websites, hvor der er modtaget en konkret henvendelse, men styrelsen kan også tage sager op på eget initiativ. Der er ind til videre modtaget klager over ca. 100 websites i år.

Nyt samarbejde skal stoppe pengestrømme til ulovlige tjenester

Det er positivt at se så mange aktører bakke op om at forhindre ulovlig aktivitet på internettet. Lovgivning og domstolsafgørelser kan kun løse en del af problemet, men i sidste ende er det de forskellige aktørers engagement og vilje til at håndhæve reglerne, der for alvor skaber resultaterne, udtaler Danske Mediers digitale chef, Allan Sørensen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)