20180905_U7A8585
 

Forløb om FM4: En uskøn politisk proces, der kræver snarlig afklaring

Forløbet omkring FM4 og udskydelsen af tildelingen af sendetilladelsen er en uskøn politisk proces, der kræver en snarlig afklaring. Det mener Danske Medier.

Radio- og tv-nævnet besluttede på et møde torsdag 27. juni at udskyde sin stillingtagen vedrørende tildeling af sendetilladelse til den fjerde FM radiokanal.

Danske Medier mener, at forløbet omkring sendetilladelsen er en uskøn politisk proces.

”Der er brug for, at vores nye kulturminister og ministeriet melder ud, helst i dag, hvad den videre proces bliver i forhold til FM4. Vi anbefaler, at processen bliver særdeles kort og at den overholder fristen i det udbudsmateriale, som staten selv har lagt på bordet,” siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager om udskydelsen.

”Der kommer et hul i sendefladen, hvis der ikke kommer en snarlig afklaring. Et meget uhensigtsmæssigt scenarie både i forhold til medierne og lytterne. De private medier er virksomheder, der har investeret mange penge og ressourcer i at gøre sig klar til at løfte en ny radiokanal. Hele forløbet omkring FM4 har været en meget uskøn politisk proces,” siger Morten Langager.

Danske Medier finder det rimeligt at forvente, at når staten stiller krav til private aktører i et udbud, så lever staten også selv op til udbudsfristerne.

”Vi tror og håber på, at der i dag kommer en melding om den videre proces, og at den bliver kort,” slutter Morten Langager.

__

Radio- og tv-nævnet meddelte torsdag, at man har været i dialog med Kulturministeriet og Justitsministeriet om spørgsmålet, og det er vurderingen, at der er en saglig grund til at udskyde beslutningen, indtil den nye regering har haft mulighed for at tage stilling til, om udbuddet af radiokanalen skal gennemføres på det foreliggende grundlag.

Radio24syvs nuværende FM4-sendetilladelse udløber 31. oktober.

Mest læste

Læs også

Gå-hjem-møde om afslørende journalistik

Danske Medier inviterer medlemmerne til gå-hjem-møde 30. september. Her vil journalisterne Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov fra Fagbladet 3F fortælle om arbejdet med afsløringerne af slumlejre i Padborg, der hviler på et tungt og imponerende stykke gravearbejde.

Årets nomineringer til Prix Radio

Her er de nominerede til Prix Radio 2019 i kategorierne: Årets podcast, Årets nyskabelse, Årets dokumentar og dokumentariske feature, Årets Radioprogram, Årets Morgenflade, Årets musikprogram, Årets vært/værtspar, Årets Interview – Den gode samtale, Årets Interview – Den kritiske, Årets nyheds- / Aktualitets-program, Årets radiopersonlighed, Årets Lytterinddragelse, Årets øjeblik, Årets satire, Årets kommercielle samarbejde og Årets promotion, Årets reklame, Årets event.

Redaktørernes Dag – nu med samtalesaloner og særudgave af Presselogen

Den årlige konference for redaktører ”Redaktørernes Dag 2019” afholdes i år 12. november på Kvægtorvet ved TV 2 i Odense. Konferencen er en ny og fokuseret udgave af mediebranchens traditionsrige fætter-kusine-fest i Svendborg, Redaktørernes Døgn. I år bliver klog konstruktivitet og kærlig kollegialitet konferencens bærende søjler.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)