Gode målsætninger for EU’s digitale fremtid

Målsætningerne er gode i formandsskabets seneste udkast til EU’s digitale fremtid. For Danske Medier er det især positivt med tilføjelsen om behovet for at sikre kvalitetsmedier – og anerkendelsen af deres fundamentale betydning for vores samfund.

Når det kommer til at begrænse de skadelige effekter af techgiganterne, kan Danske Medier også tilslutte sig en række af de initiativer, som formandskabet omtaler i deres konklusioner.

Som mediesektor er det vores klare overbevisning, at de skadelige effekter af de store platformes dominans bør adresseres hurtigt og effektivt. Hidtil er techgiganterne sluppet af sted med at operere under radaren; at udnytte huller i en utidssvarende lovgivning og bevidst forhale alle processer, der har søgt at afdække og afhjælpe manglerne.

Danske Medier bakker derfor op om bedre regulering, der imødegår de skadelige effekter ved de meget store platforme. Det gælder behovet for at sætte effektivt ind over for spredning af ulovligt og skadeligt indhold såsom hate speech, ligesom foreningen støtter tilpasning af skattesystemet for at sikre en fair og effektiv beskatning af digitale tjenester.

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev