Ingen undskyldning for dårlig valgdækning

Pressens Uddannelsesfond tilbyder gratis e-læring til dækning af Folketingsvalget 2019

Med økonomisk støtte fra Pressens Uddannelsesfond har en af Europas mest erfarne undervisere i journalistisk brug af sociale medier skabt et e-læringsredskab, der klæder journalister grundigt på til at dække den kommende valgkamp.

Gennem en række videoer bliver kursisten klædt på til at researche på Twitter og en række andre sociale medier.

Den viden, man får gennem e-kurset, kan også anvendes på andre relevante journalistiske emner fra sport og videnskab og økonomi.

Kristian Strøbech fra Techhytten gennemgår de bedste metoder til at bruge CrowdTangle, Twitter-lister, TweetDeck, real-time søgning på Facebook samt indholds-søgning og emnefiltrering på LinkedIn, og det gør han så alle kan være med. Videoerne kan man se igen og igen, hvis der er behov for det.

Kristian Strøbech, der kombinerer en halvtidsstilling ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet med sit arbejde som selvstændig konsulent og er fast tilknyttet Mediernes Forsknings- og Innovationscenter, SDU, siger selv om kurset:

”Der er mange aspekter af sociale mediers rolle i en valgkamp – mildt sagt. Her fokuserer jeg ret ensidigt på, hvordan journalister kan finde og verificere historier til valgdækningen på Facebook, Twitter og LinkedIn. Det gælder lige fra, hvordan man spotter valgnyheder før konkurrenten, til hvordan man finder anderledes historier og kilder på sociale medier, som kan berige valgkampens traditionelle nyhedsdækning.”

Pressens Uddannelsesfond håber, at et gratis og aktuelt e-kursus kan få mange mediefolk til at afprøve e-læring.

”I modsætning til mange andre brancher har mediefaget endnu ikke taget e-læring til sig, det håber jeg vi kan få hul på med dette super relevante e-kursus, som nemt at gå til og meget pædagogisk sammensat, siger Michael Aage Jensen,” der er daglig leder af Pressens Uddannelsesfond.

Se e-kurset her.

 

 

 

 

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev