Ingen undskyldning for dårlig valgdækning

Pressens Uddannelsesfond tilbyder gratis e-læring til dækning af Folketingsvalget 2019

Med økonomisk støtte fra Pressens Uddannelsesfond har en af Europas mest erfarne undervisere i journalistisk brug af sociale medier skabt et e-læringsredskab, der klæder journalister grundigt på til at dække den kommende valgkamp.

Gennem en række videoer bliver kursisten klædt på til at researche på Twitter og en række andre sociale medier.

Den viden, man får gennem e-kurset, kan også anvendes på andre relevante journalistiske emner fra sport og videnskab og økonomi.

Kristian Strøbech fra Techhytten gennemgår de bedste metoder til at bruge CrowdTangle, Twitter-lister, TweetDeck, real-time søgning på Facebook samt indholds-søgning og emnefiltrering på LinkedIn, og det gør han så alle kan være med. Videoerne kan man se igen og igen, hvis der er behov for det.

Kristian Strøbech, der kombinerer en halvtidsstilling ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet med sit arbejde som selvstændig konsulent og er fast tilknyttet Mediernes Forsknings- og Innovationscenter, SDU, siger selv om kurset:

”Der er mange aspekter af sociale mediers rolle i en valgkamp – mildt sagt. Her fokuserer jeg ret ensidigt på, hvordan journalister kan finde og verificere historier til valgdækningen på Facebook, Twitter og LinkedIn. Det gælder lige fra, hvordan man spotter valgnyheder før konkurrenten, til hvordan man finder anderledes historier og kilder på sociale medier, som kan berige valgkampens traditionelle nyhedsdækning.”

Pressens Uddannelsesfond håber, at et gratis og aktuelt e-kursus kan få mange mediefolk til at afprøve e-læring.

”I modsætning til mange andre brancher har mediefaget endnu ikke taget e-læring til sig, det håber jeg vi kan få hul på med dette super relevante e-kursus, som nemt at gå til og meget pædagogisk sammensat, siger Michael Aage Jensen,” der er daglig leder af Pressens Uddannelsesfond.

Se e-kurset her.

 

 

 

 

Mest læste

Læs også

Nu får Danmark et podcastindex

Hvad går danskerne rundt med i ørerne, når de streamer og downloader podcast i Danmark? Efter lang tids forberedelse er det danske radiomarked – det vil sige DR, Radio24syv, Bauer Media og Danske Medier – i fællesskab klar til at lancere Dansk Podcast Index.

DR, Danske Medier og Bauer Media går sammen om at styrke dansk radio

Danmark bliver det 10. land på verdensplan, der bliver medlem af den internationale radioorganisation ”Radioplayer Worldwide”. Det er en realitet efter, at de tre danske centrale radioaktører – DR, Danske Medier og Bauer Media har indgået et dansk samarbejde om en ny fælles radiotjeneste, der giver radiolytterne en samlet indgang til danske radiokanaler under navnet ’MereRadio’.

Video: Mediernes Årsdag

Mediernes betydning for samfundet blev sat på dagsordenen på Mediernes Årsdag 7. maj – på en stor demokratisk dag.

Mange designpriser til danske mediehuse

Fire danske mediehuse kan se frem til at blive hædret for flot printdesign og seks danske mediehuse får præmier for fremragende digitale præsentationer, når Society for News Design Scandinavia tirsdag 4. juni afslører vinderne i Best News Design Scandinavia 2018 ved et stort Award Show i Pressen i Politikens Hus.

Digital nulmoms vedtaget

Folketinget vedtog tirsdag lovforslaget, der indebærer, at elektroniske aviser fra 1. juli 2019 kan sælges momsfrit – samtidig med at der skal betales en lønsumsafgift på 3,54 pct. af salgsprisen.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)