1600x900_dmlogo
 

Kommentar til Socialdemokratiets forslag om regulering af tech-giganter

Holdning fra Danske Medier. Kommentar til Socialdemokratiets forslag om regulering af tech-giganter.

Danmark skal regulere tech-giganter som Google og Facebook langt hårdere end i dag.

Det siger Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, der i Politiken fremlægger en plan for, hvordan partiet vil styrke kontrollen med tech-giganterne, hvis de overtager regeringsmagten efter valget.

Danske Medier hilser det velkommen, at Socialdemokratiet tager udfordringerne fra tech-giganterne seriøst og fremsætter en række forslag, der kan være med til være med til at sikre bedre betingelser for lige konkurrence mellem medierne og tech-giganterne.

”Vi har længe i Danske Medier efterlyst handling, da tech-giganterne og medierne konkurrerer på ulige vilkår. Blandt andet på grund af mangel på transparens i tech-giganternes algoritmer, begrænset ansvar for indholdet på platformene og lav skattebetaling. Vi finder det derfor glædeligt, at socialdemokratierne tager udfordringerne alvorligt,” siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager.

”Der er ingen tvivl om, at Google og Facebook presser annoncemarkedet via stordriftsfordele og ulige konkurrence. Derfor bakker vi også op om en international løsning i forhold til skat på tech-giganterne, og sætter pris på, at konsekvenserne af tech-giganternes dominans tages alvorligt.”

For at sætte fokus på forskellen mellem sociale og journalistiske medier har Danske Medier netop lanceret kampagnen ”Flere sider”.

”Ulige konkurrencevilkår vil medføre et mindre udbud af den kvalitetsjournalistik, der er helt essentiel for et oplyst og velfungerende demokrati. Derfor synes vi de socialdemokratiske forslag indeholder gode elementer,” siger Morten Langager.

Danske Medier håber nu, at der kommer vægt bag ordene i Socialdemokratiets udspil.

”Der er faktisk allerede en mulighed for at vise handlekraft i de kommende uger. Lige nu behandler Folketinget et forslag om nulmoms til medierne, der vil være med til at styrke den demokratiske oplysning til borgerne og den digitale udvikling af medierne,” siger Morten Langager.

Danske Medier opfordrer til, at partierne vil være med til at sikre, at forslaget kan vedtages inden det kommende valg til Folketinget udskrives.

Mest læste

Læs også

Cookieregler: Erhvervsstyrelsen undersøger flere hjemmesider

Efter et stigende antal henvendelser har Erhvervsstyrelsen opjusteret tilsynet med cookiereglerne. Der undersøges hovedsageligt websites, hvor der er modtaget en konkret henvendelse, men styrelsen kan også tage sager op på eget initiativ. Der er ind til videre modtaget klager over ca. 100 websites i år.

Nyt samarbejde skal stoppe pengestrømme til ulovlige tjenester

Det er positivt at se så mange aktører bakke op om at forhindre ulovlig aktivitet på internettet. Lovgivning og domstolsafgørelser kan kun løse en del af problemet, men i sidste ende er det de forskellige aktørers engagement og vilje til at håndhæve reglerne, der for alvor skaber resultaterne, udtaler Danske Mediers digitale chef, Allan Sørensen

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)