1600x900_dmlogo
 

Kommentar til Socialdemokratiets forslag om regulering af tech-giganter

Holdning fra Danske Medier. Kommentar til Socialdemokratiets forslag om regulering af tech-giganter.

Danmark skal regulere tech-giganter som Google og Facebook langt hårdere end i dag.

Det siger Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, der i Politiken fremlægger en plan for, hvordan partiet vil styrke kontrollen med tech-giganterne, hvis de overtager regeringsmagten efter valget.

Danske Medier hilser det velkommen, at Socialdemokratiet tager udfordringerne fra tech-giganterne seriøst og fremsætter en række forslag, der kan være med til være med til at sikre bedre betingelser for lige konkurrence mellem medierne og tech-giganterne.

”Vi har længe i Danske Medier efterlyst handling, da tech-giganterne og medierne konkurrerer på ulige vilkår. Blandt andet på grund af mangel på transparens i tech-giganternes algoritmer, begrænset ansvar for indholdet på platformene og lav skattebetaling. Vi finder det derfor glædeligt, at socialdemokratierne tager udfordringerne alvorligt,” siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager.

”Der er ingen tvivl om, at Google og Facebook presser annoncemarkedet via stordriftsfordele og ulige konkurrence. Derfor bakker vi også op om en international løsning i forhold til skat på tech-giganterne, og sætter pris på, at konsekvenserne af tech-giganternes dominans tages alvorligt.”

For at sætte fokus på forskellen mellem sociale og journalistiske medier har Danske Medier netop lanceret kampagnen ”Flere sider”.

”Ulige konkurrencevilkår vil medføre et mindre udbud af den kvalitetsjournalistik, der er helt essentiel for et oplyst og velfungerende demokrati. Derfor synes vi de socialdemokratiske forslag indeholder gode elementer,” siger Morten Langager.

Danske Medier håber nu, at der kommer vægt bag ordene i Socialdemokratiets udspil.

”Der er faktisk allerede en mulighed for at vise handlekraft i de kommende uger. Lige nu behandler Folketinget et forslag om nulmoms til medierne, der vil være med til at styrke den demokratiske oplysning til borgerne og den digitale udvikling af medierne,” siger Morten Langager.

Danske Medier opfordrer til, at partierne vil være med til at sikre, at forslaget kan vedtages inden det kommende valg til Folketinget udskrives.

Mest læste

Læs også

Nu får Danmark et podcastindex

Hvad går danskerne rundt med i ørerne, når de streamer og downloader podcast i Danmark? Efter lang tids forberedelse er det danske radiomarked – det vil sige DR, Radio24syv, Bauer Media og Danske Medier – i fællesskab klar til at lancere Dansk Podcast Index.

DR, Danske Medier og Bauer Media går sammen om at styrke dansk radio

Danmark bliver det 10. land på verdensplan, der bliver medlem af den internationale radioorganisation ”Radioplayer Worldwide”. Det er en realitet efter, at de tre danske centrale radioaktører – DR, Danske Medier og Bauer Media har indgået et dansk samarbejde om en ny fælles radiotjeneste, der giver radiolytterne en samlet indgang til danske radiokanaler under navnet ’MereRadio’.

Video: Mediernes Årsdag

Mediernes betydning for samfundet blev sat på dagsordenen på Mediernes Årsdag 7. maj – på en stor demokratisk dag.

Mange designpriser til danske mediehuse

Fire danske mediehuse kan se frem til at blive hædret for flot printdesign og seks danske mediehuse får præmier for fremragende digitale præsentationer, når Society for News Design Scandinavia tirsdag 4. juni afslører vinderne i Best News Design Scandinavia 2018 ved et stort Award Show i Pressen i Politikens Hus.

Digital nulmoms vedtaget

Folketinget vedtog tirsdag lovforslaget, der indebærer, at elektroniske aviser fra 1. juli 2019 kan sælges momsfrit – samtidig med at der skal betales en lønsumsafgift på 3,54 pct. af salgsprisen.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevene Radio, Ugeaviser og Research, udkommer flere gange årligt, når der er relevant og aktuelt indhold.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)