image00034 kopi
 

Regionale redaktører fra uafhængige medier i Ukraine gæstede danske mediehuse

Pressemeddelelse

En gruppe chefredaktører fra ukrainske regionalmedier besøgte i sidste uge en håndfuld danske mediehuse for at få viden og inspiration med hjem til redaktionerne i det krigsramte Ukraine.

Danske Medier var i sidste uge vært for et besøg fra Ukraine bestående af chefredaktører fra ukrainske regionalmedier, som fik et indblik i forskellige danske mediehuse.  

Redaktørerne gæstede TV 2, JFM, Berlingske Media og JP/Politikens Hus. Her fik de mulighed for at få ny viden om, hvordan danske medier arbejder, både redaktionelt, strategisk og fik indblik i forskellige former for forretningsudvikling samt grundlæggende, hvordan man kan styrke uafhængige medier. Spørgsmål blev stillet, og ideer og erfaringer blev udvekslet. 

Besøget kom i stand gennem samarbejdet i Ukrainian Media Fund, som Danske Medier var med til at oprette i samarbejde med blandt andet de nordiske søsterorganisationer, da krigen brød ud i februar 2022. 

Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier er glad for, at foreningen kunne arrangere turen, som kunne give både inspiration og støtte til de ukrainske journalister, der fortsat arbejder under tragiske vilkår i et krigshærget Ukraine. 

Ukraines øjne og ører – de frie medier – kæmper hver dag for at udkomme og oplyse ukrainerne om samfundet midt i en krig, der raser og tager uskyldige menneskeliv. Nogle journalister arbejder fra bombesikrede kælderrum, mens andre må flygte fra den by, de bor i og skriver om, fordi deres hjem og lokalsamfund sønderbombes og henlægges i ruiner. Umenneskelige vilkår at arbejde i. Men de gør deres bedste, og de fortsætter,” siger Mads Brandstrup.  

"De giver ikke op. Deres mod i sig selv fortjener en helt særlig tanke og hyldest."

“Derfor var det også en ære at arrangere besøget for nogle af de stærke og modige journalister og medierepræsentanter fra Ukraine og give dem både et indblik i danske mediers maskinrum og udtrykke vores støtte til dem,” fortæller Mads Brandstrup.  

Jeg vil gerne sige en stor tak til Oksana Brovko og holdet af redaktører for at dele deres tanker med Danske Mediers medlemmer om situationen og vilkårene for uafhængige medier i Ukraine. Deres kamp er vores kamp, og deres arbejde er helt essentielt for at bekæmpe desinformation og afsløre korruption,” siger Mads Brandstrup. 

Krigen raser fortsat i Ukraine og ødelægger et land og ikke mindst et folk, der på alle måder er i knæ og har massivt brug for hjælp og støtte.  

Ønsker du at støtte frie medier og journalister i Ukraine, kan du bidrage med en donation gennem Ukrainian Media Fund, som du kan læse mere om nedenfor. Støtten er stærkt tiltrængt, så journalisterne kan fortsætte med at oplyse deres befolkning midt i en krig. Alle bidrag, store som små, gør en forskel.  

Medierepræsentanter, der gæstede danske mediehuse

Oksana Brovko, CEO, Association of Independent Regional Publishers (AIRPU) 

Svitlana Omelchuk (Rivne, regional media group Ogo.ua), CEO/chief editor 

Victoriya Kuchurka (Odesa, regional media house, newspapers and digital media, odessa-life.od.ua/), CEO/project manager 

Lesia Lazorenko (Kremenchuk, regional digital and print media www.telegraf.in.ua/), CEO/chief editor 

Natalia Olejnikova (Ternopil, regional media group RIA Media, te.20minut.ua/), chief editor 

Kontakt

Danske Medier 2023

Josefine Anker
Pressekonsulent i Danske Medier
joa@danskemedier.dk
+ 45 61 77 08 43

 

Læs også

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev