Phone_artikel_oplysning_2
 

Sociale platforme skal nu fjerne terrorindhold inden for én time

Repræsentanter fra EU-Kommissionen, Rådet og Parlamentet er blevet enige om nye regler for bekæmpelse af spredning af terrorindhold på internettet. Reglerne pålægger sociale medieplatforme (”hostingtjenesteydere”), at fjerne indhold som myndigheder i et medlemsland har anmeldt som terrorrelateret med en frist på max én time gældende inden for hele EU. Terrorindhold defineres på grundlag af det eksisterende EU-direktiv om bekæmpelse af terror.

Kan journalistisk indhold fjernes?

Af forordningens bemærkninger fremgår det, at ”indhold, som udbredes til uddannelsesmæssige, journalistiske eller forskningsmæssige formål, bør beskyttes tilstrækkeligt. Fremsættelse af radikale, polemiske eller kontroversielle holdninger i den offentlige debat om følsomme politiske spørgsmål bør desuden ikke betragtes som terrorindhold.” Men det kan ikke udelukkes, at en myndighed pålægger en platform at fjerne en henvisning til en artikel, hvis det vurderes, at den overtræder reglerne. Det er muligt at klage, hvis man mener, at ens indhold er fjernet uberettiget.

Sociale medier bliver også pålagt at forhindre genupload af indholdet og proaktivt at forebygge deres tjenester kan misbruges til at sprede terrorindhold. Der bliver dog ikke indført krav om, at alt indhold skal kontrolleres inden publicering. Medlemslandene fastsætter selv strafferammen for overtrædelser.

20180905_U7A8741_SH

Allan Sørensen
Digital chef

as@danskemedier.dk
Mobil: 27 83 46 01
Dir. tlf: 33 97 42 81

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev