Newspaper with tablet on table
 

Brev til erhvervsministeren om konsekvenserne af en Ja tak-ordning

Danske Medier advarer mod at indføre en såkaldt Ja tak-ordning for adresseløse reklamer. En Ja tak-ordning kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for lokale aviser og svække det lokale demokrati og erhvervsliv rundt om i landet.

Danske Medier har derfor sammen med en lang række organisationer sendt et brev til erhvervsministeren. I brevet gør vi opmærksom på de konsekvenser, som en såkaldt Ja tak-ordning vil have for lokale aviser, erhvervslivet og foreningslivet.

Ja tak-ordning kan føre til, at lokale aviser må lukke

For Danske Medier er det særligt bekymrende, at en såkaldt Ja tak-ordning kan føre til, at lokale aviser lukker, idet en ændring af den eksisterende Nej-tak ordning kan resultere i et fald i den samlede mængde af husstandsomdelte tryksager. Det vil få prisen for distribution af lokalaviserne, som i forvejen er pressede økonomisk som følge af faldende annonceindtægter, til at stige.

1

Nikolaj Lægaard Simonsen
Politisk Konsulent

nls@danskemedier.dk
Mobil: 40 42 42 63

Læs også

Nu åbner Toplisterne igen

Dansk Online Index – den officielle måling af den danske onlinetrafik – åbner i morgen for daglig opdatering af de mest besøgte danske websites.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)