P1000394-1-e1576768306668
 

Ja tak-ordning stemt ned i Folketinget

Folketinget 1. behandlede tirsdag aften SF’s beslutningsforslag om indførelsen af en ja tak-ordning, der betyder, at borgere aktivt skal tilmelde sig for at kunne modtage adresseløse reklamer i postkassen.

Danske Medier har gjort partierne opmærksomme på, at forslaget vil medføre kraftigt forhøjede distributionspriser for de lokale ugeaviser, og netop det problem fremhævede flere af ordførerne. Kun Enhedslisten støttede SF’s forslag, mens Radikale Venstre meddelte, at de agter at stemme gult. Samtlige partier i Blå Blok var imod forslaget.

Erhvervsminister Simon Kollerup meddelte, at regeringen ikke kan støtte forslaget, i det de fortsat afventer svar fra EU-kommissionen, der skal klarlægge, om en ja tak-ordning er forenelig med EU-retten.

Forslaget ligger nu hos Folketingets Erhvervsudvalg, hvor det blev behandlet i går. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår forslaget 2. behandles i Folketinget (og kommer til afstemning).
Se behandlingen i Folketinget her
(4:42:00 inde i videoen).

Læs også

Nu åbner Toplisterne igen

Dansk Online Index – den officielle måling af den danske onlinetrafik – åbner i morgen for daglig opdatering af de mest besøgte danske websites.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

  • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
  • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)