Onsdag 5. maj 2020
 

Lever jeres hjemmeside op til Datatilsynets nye krav til samtykke?

Datatilsynet har truffet afgørelse i en sag om dmi.dk og udgivet en ny vejledning om behandling af personoplysninger om hjemmesidebesøgende. Tilsammen indeholder disse markante stramninger og præciseringer i forhold til nuværende praksis og tidligere retningslinjer.

Ifølge den nye vejledning må det ikke være nemmest for den besøgende ”bare at acceptere” samtykke, og det skal være lige så nemt at afslå som at afgive samtykke, hvilket bl.a. medfører at afvisning eller accept skal kunne foretages med samme antal klik.

Herudover kommer den nye vejledning ind på:

  • Rollefordeling
  • Frivillighed
  • Specifikt / granuleret samtykke
  • Krav til informeret samtykke
  • Utvetydig viljestilkendegivelse
  • Adgang til at afstå fra at give samtykke eller trække samtykket tilbage
  • Dokumentationskrav

Afgørelsen og vejledningen har givet anledning til en række spørgsmål af juridisk og praktisk karakter. Danske Medier inviterer derfor i samarbejde med advokatfirmaet Plesner medlemmer til et cookie-seminar onsdag 25. marts, hvor vi gennemgår både lovgivning, vejledning og praktiske løsninger.

Læs også

Danske Medier lancerer ny undersøgelse om unges nyhedsvaner på årets Folkemøde

På Folkemødet præsenterede Danske Medier i dag en ny undersøgelse lavet i samarbejde med Kantar Gallup om danske unges nyhedsvaner og brug af sociale medier. Med en paneldebat blev der stillet skarpt på vigtige spørgsmål om de unge som fremtidens mediebrugere, og hvordan vi klæder dem på til at forholde sig kritisk i et digitalt nyhedsunivers.

Pressemeddelelse: Ny fælles dansk handlingsplan for journalisters sikkerhed

Journalister skal trygt kunne arbejde uden at blive truet eller udsat for chikane. Derfor er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, International Media Support, UNESCO Danmark, Justitsministeriet og Kulturministeriet blevet enige om en ny fælles dansk handlingsplan for sikkerhed for journalister, som bl.a. vil styrke indberetning af sager og monitorering af overgreb.

Nu åbnes for indstillinger til PrixAudio 2022

28. oktober løber PrixAudio af stablen og afholdes igen på Axelborg i København. Inden sidste års event relanceredes konkurrencen og omdøbtes fra PrixRadio til PrixAudio, så konkurrencen fremover kunne sætte fokus på og inkludere alle former for lyd. Radio, on-demand, lydbøger, fortællinger og podcasts.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev