Phone_artikel
 

Radio- og tv-nævnet offentliggør Public service-redegørelserne for 2020

De danske public-service-medier skal hvert år redegøre for, hvordan de lever op til deres respektive public service-kontrakter.

Af redegørelserne for 2020 fremgår det, at flere public service-medier har investeret i udviklingen af podcast. Af DR’s redegørelse fremgår det blandt andet, at DR har intensiveret sin indsats på podcastområdet med relancering af DR’s radio-app, hvor der er forstærket fokus på podcast til unge. Ligeledes fremgår det af Radio Louds redegørelse, at den nye kanal har valgt at satse på podcastformatet.

Mere åbenhed om Radio og tv-nævnets arbejde

Radio og tv-nævnet har besluttet, at der i forlængelse af public service-redegørelserne for 2020 skal gennemføres en høring af redegørelserne.

Danske Medier hilser denne udmelding velkommen og finder det positivt, at Radio og tv-nævnet vil arbejde for mere åbenhed og transparens om deres arbejde og de statsfinansierede medier.

Adm. direktør i Danske Medier, Louise Brincker udtaler:

”Det er positivt, at Radio og tv-nævnet vil arbejde for større gennemsigtighed om deres arbejde og hos Public Service-medierne. Det er derfor også et godt skridt, at der bliver gennemført en høring, så der er mulighed for at komme med input til public service-mediernes redegørelser”, siger Louise Brincker.

Læs også

Danske Medier lancerer ny undersøgelse om unges nyhedsvaner på årets Folkemøde

På Folkemødet præsenterede Danske Medier i dag en ny undersøgelse lavet i samarbejde med Kantar Gallup om danske unges nyhedsvaner og brug af sociale medier. Med en paneldebat blev der stillet skarpt på vigtige spørgsmål om de unge som fremtidens mediebrugere, og hvordan vi klæder dem på til at forholde sig kritisk i et digitalt nyhedsunivers.

Pressemeddelelse: Ny fælles dansk handlingsplan for journalisters sikkerhed

Journalister skal trygt kunne arbejde uden at blive truet eller udsat for chikane. Derfor er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, International Media Support, UNESCO Danmark, Justitsministeriet og Kulturministeriet blevet enige om en ny fælles dansk handlingsplan for sikkerhed for journalister, som bl.a. vil styrke indberetning af sager og monitorering af overgreb.

Nu åbnes for indstillinger til PrixAudio 2022

28. oktober løber PrixAudio af stablen og afholdes igen på Axelborg i København. Inden sidste års event relanceredes konkurrencen og omdøbtes fra PrixRadio til PrixAudio, så konkurrencen fremover kunne sætte fokus på og inkludere alle former for lyd. Radio, on-demand, lydbøger, fortællinger og podcasts.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev