66% mener, at podcast passer bedre ind i deres hverdag end andre nyhedskilder

Podcast
- en direkte kanal til de unge

Har man fulgt med i nyhedsstrømmen de senere år, så kan man godt tilgives, hvis man tror, at de unge er en fortabt generation. En generation af unge ”doom-scrollere” uden evnen til at koncentrere sig. En generation mest optaget af sin egen navle og tanketom adspredelse på de evigt tilstedeværende mobilskærme.

Danske Medier og Kantar Media har gennem en række analyser i foråret 2023 påvist, at de unge slet ikke er så fortabte endda. Tre ud af fire af unge benytter sig fx dagligt af nyheder, og de unge finder god journalistik både vigtigt og værd at betale for.

Denne gang har vi dykket ned i de 16-24-åriges brug af lydmedier. Vi har gennemført en spørgeskemaundersøgelse med 304 unge, bedt de unge føre dagbog over deres lydforbrug og lavet en fokusgruppe om podcasts, så vi kan blive klogere på deres
medievaner- og behov.

Undersøgelsen kort fortalt

Podcast - en direkte kanal til de unge | Danske Medier & Kantar Media

Video om undersøgelsen fra Folkemødet 2023

Køb af rapport og baggrundsdata

Rapporten og baggrundsdata kan købes ved henvendelse til vice adm. direktør, Marianne Bugge Zederkof, mbz@danskemedier.dk.

Kontakt

Marianne Bugge Zederkof

mbz@danskemedier.dk
Mobil: +45 20 76 50 99

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev