Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aarhus: Kursus for Praktikantvejledere i mediebranchen

Læringsplaner, Coaching, feedback og den svære samtale
Er du praktikantvejleder i mediebranchen, og har du lyst til at få flere redskaber til at udføre din rolle – så er kurset her måske noget for dig?

Vi ved at det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag.
Derfor har Danske Medier og Dansk Journalistforbund i fællesskab udviklet et kursus til dig som er praktikantvejleder i mediebranchen.

Du inviteres hermed til at melde dig til de to moduler: 1) Læringsplaner og Coach din praktikant og 2) Feedback og den svære samtale. Der kan ikke vælges mellem de to moduler. Du skal afsætte tid til at deltage i dem begge.

Læringsplaner og Coach din praktikant afholdes torsdag 19. september kl. 10.00-17.00 på DMJX i Aarhus.
Feedback og den svære samtale afholdes tirsdag 5. november hos DMJX i Aarhus kl. 10.00- 17.00.

Tilmeld dig kurset på DMJX i Aarhus her på siden. Tilmeld dig Kurset hos DJ i København her (åbner i nyt vindue). 

Kurserne koster samlet 2200 kr. ex moms pr. deltager. Det er din arbejdsplads der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.

Modul 1 Læringsplaner og Coach din praktikant
På kurset vil du blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Der vil være afstikkere til coaching som metode og tænkning og rollen som coach.

Underviser er Gitte Svanholm, internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken og været intern underviser på avisen. Hun driver sin egen kursus- og konsulentvirksomhed på 10. år, hvor hun tilbyder leder- og teamudvikling, holder foredrag og workshops om ledelse, relationer, samarbejde, stress, kommunikation og underviser i coaching. Gitte blogger om ledelse og samarbejde og har skrevet fire fagbøger, derudover er hun ekstern coach i mediebranchen.

Modul 2 Feedback og den svære samtale
Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Søren Mikael Rasmussen, partner i Rasmussen & Marker. Tidligere chef i blandt andet DR Kultur, Videnskab og Københavns Radio. Søren Mikael er desuden tidligere praktikantvejleder på Radioavisen. I dag arbejder han med udvikling i kultur og mediebranchen, han har undervist i ledelse i mange afskygninger, efterkritik, feedback og motivation.

Der er lagt væk på at underviserne skal have erfaring med mediebranchen, men også have uddannet sig videre og have dokumenteret erfaring med undervisning i det emne de skal undervise i her.

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Netværksgrupper: Som en del af uddannelsen laves der netværksgrupper mellem praktikantvejlederne. Netværket skal styrke indlæringen og virke som vidensdeling og vidensbank.

Har du spørgsmål til indholdet eller tilmelding kan du kontakte
Jesper Jürgensen, jej@danskemedier.dk
Lasse Borgwardt Schmidt, lsc@journalistforbundet.dk

Detaljer

Dato:
5. november 2019
Tidspunkt:
10:00 - 17:00
Pris:
DKK2200

Arrangør

Danske Medier

Sted

DMJX
Olof Palmes Allé 11
Aarhus, 8200 Danmark
+ Google Maps

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available