Indlæser Begivenheder

Kursus for Praktikantvejledere i mediebranchen – Århus

Læringsplaner, Coaching, feedback og den svære samtale
Er du praktikantvejleder i mediebranchen, og har du lyst til at få flere redskaber til at udføre din rolle – så er kurset her måske noget for dig?

Vi ved at det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag.
Derfor har Danske Medier og Dansk Journalistforbund i fællesskab udviklet et kursus til dig som er praktikantvejleder i mediebranchen.

Du inviteres hermed til at melde dig til de to moduler:
modul 1 – Læringsplaner og Coach din praktikant
modul 2 – Feedback og den svære samtale
Der kan ikke vælges mellem de to moduler. Du skal afsætte tid til at deltage i dem begge.

Datoer i Århus

Modul 1: 29. september 2020 kl. 9-16 – DJ, Åboulevarden 31., 2.sal, 8000 Aarhus C.

Modul 2: 28. oktober 2020 kl. 10-17 – DJ, Åboulevarden 31., 2.sal, 8000 Aarhus C.

 

Tilmeldingsfrist er 23. september 2020 og foregår efter ”først til mølle” princippet.

Ved tilmelding tilmelder du dig automatisk modul 1 & 2.

 

Kurserne koster samlet 2.500 kr. ex moms pr. deltager. Det er din arbejdsplads der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.

 

Modul 1 Læringsplaner og Coach din praktikant

Første del af dagen handler om læringsplaner. Alle praktikanten skal have en læringsplan. Men hvad er en god læringsplan? Hvem skal skrive den, og hvad bør den indeholde?

Resten af dagen handler om coaching.

Du vil blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Du vil få nogle konkrete fif med hjem til samtaler med en coachende tilgang, samt kunne sætte mål, undersøge værdier og lave en god handlingsplan.

Underviser er Gitte Svanholm, internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken. Hun driver sin egen kursus- og konsulentvirksomhed på 11. år, hvor hun tilbyder leder- og teamudvikling, samt underviser i coaching og den vanskelige samtale. Gitte har skrevet fire fagbøger om ledelse/samarbejde/coaching og arbejder som ekstern coach i mediebranchen.

Lene Rimestad er journalist og har skrevet ph.d. om redaktionsmøder. Hun har sammen med lektor Gitte Gravengaard, KU, forsket i journalisters praktiktid. Hun arbejder som freelancer og underviser også nogle af praktikanterne på deres praktikantdage på uddannelserne. Hun har også leveret indhold til Dansk Journalistforbunds hjemmeside for praktikantvejledere om læringsdage og læringsplaner.  https://journalistforbundet.dk/inspiration_til_laeringsdage_for_praktikanter

 

Modul 2 Feedback og den svære samtale
Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Søren Mikael Rasmussen, partner i Rasmussen & Marker. Tidligere chef i blandt andet DR Kultur, Videnskab og Københavns Radio. Søren Mikael er desuden tidligere praktikantvejleder på Radioavisen. I dag arbejder han med udvikling i kultur og mediebranchen, han har undervist i ledelse i mange afskygninger, efterkritik, feedback og motivation.

Der er lagt væk på at underviserne skal have erfaring med mediebranchen, men også have uddannet sig videre og have dokumenteret erfaring med undervisning i det emne de skal undervise i her.

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Netværksgrupper: Som en del af uddannelsen laves der netværksgrupper mellem praktikantvejlederne. Netværket skal styrke indlæringen og virke som vidensdeling og vidensbank.

Har du spørgsmål til indholdet eller tilmelding kan du kontakte
Merete Jeilman mej@Journalistforbundet.dk
Charlotte Andkjær ca@danskemedier.dk

Detaljer

Dato:
29. september 2020
Tidspunkt:
09:00 - 16:00
Pris:
DKK2500

Arrangører

Dansk Journalistforbund
Danske Medier

Sted

Dansk Journalistforbund – Århus
Åboulevarden 31, 2 sal.
Århus, 8000
+ Google Maps

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Deltager Praktikantvejlederkursus Århus
DKK 2.500,00
Ubegrænset