Persondata

Personoplysninger

Hvad er en personoplysning?

En personoplysning er enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person (den registrerede). En personoplysning omfatter alle oplysninger, der kan henføres til en person, også selvom det vil kræve kendskab til eksempelvis personens cpr-nummer. En oplysning er altså også en personoplysning, selv om den først kombineret med andre oplysninger, kan henføres til en fysisk person.

Eksempler: Navn, fødselsdag, adresse, e-mail adresse, foto, cpr-nummer, oplysninger om at den registrerede foretrækker indhold om sport eller parforhold.

Et kundenummer eller medlemsnummer vil f.eks. også være en personoplysning, hvis der er mulighed for at oplysningen kan føres tilbage til den pågældende person. En IP-adresse vil også være en personoplysning, når det er muligt ud fra IP-adressen alene eller kombineret med andre oplysninger at identificere en person.

Hvor kan jeg læse mere om behandling og beskyttelses af personoplysninger?

Som medlem af Danske Medier kan du få adgang til at læse vores vejledning.

Dette indhold er kun for medlemmer af Danske Medier. Skriv din kode for at få adgang. Du kan som medlem anmode om kode her.

Hvem kan jeg kontakte for mere vejledning om personoplysninger?

Som medlem kan du blive vejledt af Danske Mediers seniorkonsulent, cand.jur. Christina Moshøj.

Christina Moshøj

Seniorkonsulent, cand.jur.
cm@danskemedier.dk
Mobil: 51 50 26 44
Dir. tlf: 33 97 42 61
Aktindsigt. Offentlighedslov. Markedsføringsret.

« Tilbage til Persondata