To tidligere chefredaktører og to tidligere journalister på SE- og HØR blev idømt fængselsstraffe, da retten i Glostrup torsdag afsagde dom i den såkaldte SE- og HØR-sag.
Den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup idømtes fængsel i et år og tre måneder, hvoraf det ene års fængsel blev gjort betinget. Han blev desuden idømt 200 timers samfundstjeneste.
Tys-tys-kilden – en tidligere systemoperatør ved IBM – idømtes halvandet års ubetinget fængsel. Han fik desuden konfiskeret de 365.000 kr., som han modtog af SE- og HØR for at levere oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort til bladet.
De to fik de strengeste straffe, fordi de havde indgået aftalen om mod betaling at udlevere oplysninger.
Chefredaktør Kim Henningsen, der overtog aftalen fra Henrik Qvortrup og ikke stoppede samarbejdet, idømtes ét års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste. Fængselsstraffen blev gjort betinget med henvisning til Kim Henningsens personlige og helbredsmæssige forhold.
Retten vurderede, at Per Ingdal, der var konstitueret chefredaktør for ugebladet i en periode, ikke havde kendskab til aftalen. Han blev derfor frikendt.
To tidligere journalister Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen blev idømt betinget fængsel i fire måneder og 100 timers samfundstjeneste.
Tidligere har to redaktionssekretærer modtaget en dom på seks måneders betinget fængsel, ligesom Aller Media har betalt en bøde på i alt 10 mio. kr.
Det fremgår af dommen, at retten har lagt vægt på omfanget og karakteren af det strafbare forhold. Der er lagt vægt på, at aftalen indebar en systematisk overvågning af en lang række offentligt kendte personers færden og dermed en betydelig krænkelse af disse personer og et brud på den grundlæggende tillid, offentligheden må have til håndteringen af private personers betalingsoplysninger.
Tys-tys-kilden oplyste efter domsafsigelsen, at han anker dommen til Østre Landsret, mens de øvrige dømte udbad sig betænkningstid.
Den ene af anklagerne Morten Frederiksen fra Vestegnens Politi erklærede sig “meget tilfreds” med dommene, som han kalder “særdeles hårde”.
-Man har fundet, at det er under særdeles skærpende omstændigheder, at man har videregivet de her oplysninger til SE og HØR, sagde Morten Frederiksen efter domsafsigelsen.