Efter kraftig kritik fra kulturminister Marianne Jelved og alle medieordførerne besluttede DR at give aktindsigt i alle dokumenter omkring Eurovision 2014.
DR havde ellers givet afslag på aktindsigt til flere journalister, som ønskede at få indsigt i dokumenter omkring Eurovision 2014, som endte med en budgetoverskridelse på 77 mio. kr.
Region Hovedstaden har flere gange været klar til at udlevere dokumenter om arrangementet til offentligheden, men har hver gang fået at vide af DR, at det giver radio- og fjernsynsloven ikke mulighed for.
DR henviste til radio-tv-lovens bestemmelse om, at ”sager vedrørende DRs programvirksomhed og forretningsmæssige forhold” er undtaget fra lov om offentlighed i forvaltningen.
Mediejurist Oluf Jørgensen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole siger til Politiken, at DR ikke kan afvise aktindsigt. Han siger, at paragraffen er lavet som en særlig undtagelse fra aktindsigt af hensyn til DRs ytringsfrihed og pressefrihed, så bl.a. kilder kan beskyttes. Han siger, at der omkring Eurovision 2014 er tale om byggeprojekt.
Offentliggørelsen af dokumenterne viser, at den samlede omkostning ved at afvikle Eurovision 2014 i København var 334 mio. kr., der finansieres henholdsvis over skatterne (137 mio. kr.) og licensen (197 mio. kr.).
Til sammenligning kan nævnes, at samtlige danske trykte medier modtager redaktionel produktionsstøtte for 363 mio. kr. om året.