Ugeavisernes Årspris

Med det formål at tilskynde de lokale ugeaviser til at udvikle og forbedre den journalistiske kvalitet arrangerer Danske Medier en årlig konkurrence med uddeling af priser, der hædrer de bedste deltagere.

Alle lokale ugeaviser, der er medlem af Danske Medier, kan deltage ved at indsende et eller flere af deres bedste bidrag fra det forløbne år, dvs. 1. august til 31. juli.

Prisuddelingen finder sted i forbindelse med Danske Medier og DLUs fælles Ugeavisernes Efterårsseminar.
Læs mere om Ugeavisernes Årspris 2019 her

Hvad konkurrerer man om?

 • Lokale nyhedshistorier
 • Lokale features
 • Redaktionelle ideer og initiativer
 • Digitale initiativer

Hvad er bedømmelseskriterierne?

 • Den journalistiske behandling
 • Det anvendte illustrationsmateriale
 • Den grafiske udformning

Hvordan bliver man indstillet?

 • Hver avis kan max. indsende tre bidrag pr. kategori og højest et forslag til Årets Ugeavis. Bidrag til konkurrencen indsendes i fem originale eksemplarer, eller tryk heraf.
 • Bidrag indsendes til Danske Medier, Pressens Hus, Skindergade 7, 1159 København K mrk. Ugeavisernes Årspris.
 • Bag på hvert bidrag skal være en udfyldt deltagerblanket med angivelse af, hvem der skal nævnes på evt. diplom.
 • Det er vigtigt, at det kun er de indstillede artikler, som indsendes – og ikke hele aviser. Hvis der sendes kopier, skal de være i samme format som originalartiklen.
 • Vi vil gerne kunne offentliggøre de prisbelønnede bidrag på vores hjemmeside. Derfor opfordrer vi til, at der også sendes en pdf af indstilling og de indstillede sider til ugeaviser@danskemedier.dk

NB: For at der kan ske bedømmelse af en indstilling til de tre første kategorier, skal der fremsendes en papirudgave og ikke kun en digital indstilling. Til den digitale pris skal sendes links mm og evt. password, hvis det er forudsætningen for at bedømme indstillingen.

Hvad koster det at blive indstillet?

Gebyret er kr. 300.- for hver indsendt enhed. Betaling kan enten ske pr. check eller ved indbetaling til vor bankkonto – reg.nr. 3001, kontonr. 4183106473. Bidrag til konkurrencen sendes til Danske Medier – mærket ”Ugeavisernes Årspris”.

Hvad vinder man?

De bedste i de forskellige kategorier modtager hædersbeviser der udformes som diplomer beregnet til ophængning på bladets kontorer. Der uddeles tre priser i hver af kategori: Guld, sølv og bronze, 12 i alt, forudsat at kvaliteten er til stede.

Årets Ugeavis

Udover de fire kategorier kåre også Årets Ugeavis, som går til en avis, der gennem aktiviteter, initiativer eller på anden måde har gjort sig bemærket, og som herigennem kan være til inspiration for andre lokale ugeaviser. Det kan både være gennem redaktionelle og/eller kommercielle initiativer.

Vinderen af Årets Ugeavis modtager en præmie på kr. 10.000. Juryen kan udvælge Årets Ugeavis blandt de indstillede til de fire øvrige priser – men det er også muligt at indstille en ugeavis til prisen Årets Ugeavis.

Ved indsendelse af bidrag eller indstillinger til en hæderspris sker der registrering og behandling af generelle virksomhedsoplysninger. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger her.