Danske Medier på Folkemødet 2024

Igen i år var Danske Medier at finde på solskinsøen. Her blev undersøgelsen 'Danskernes brug af nyhedsmedier 2024', præsenteret som et afsæt for en efterfølgende debat om, hvordan man sikrer mediernes troværdighed i en teknologisk verden med AI og techgiganter.

Derudover deltog administrerende direktør for Danske Medier, Dicle Duran Nielsen i DR's debat "Hvorfor fake news om værter er bad news for demokratiet?".

Debat: Hvordan sikrer vi, at publicistiske medier i fremtiden er anker for troværdig information i en AI-tidsalder?

Danske Medier inviterede til debat, der zoomede ind på danskernes medie- og nyhedsvaner med lanceringen af ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2024’. Derefter blev den voksende indflydelse, som kunstig intelligens har på mediebranchen og på vores adgang til og opfattelse af troværdigt versus manipuleret og misinformerende indhold, diskuteret. 

Tid & Sted: Fredag 14. juni kl. 10-11 hos Altinget, Vinklen (N7).

I panelet mødtes:

  • Maria Ladegaard, medlem af forretningsudvalget, DUF
  • Ida Ebbensgaard, fellow i kunstig intelligens, Syddansk Universitet
  • Marie Bjerre, digitaliserings- og ligestillingsminister
  • Mikkel Flyverbom, forsker og formand for regeringens tech-ekspertgruppe
  • Mikael Ekman, direktør for politik og strategi, Microsoft
  • Jakob Nielsen, ansvarshavende chefredaktør, Altinget (ordstyrer)

Se billeder fra debatten herunder

Debat: Hvorfor fake news om værter er bad news for demokratiet?

Hvorfor fake news om værter er bad news for demokratiet? Falske annoncer og historier om kendte værter florerer på sociale medier. I en debat diskuterede bl.a. TV2’s nyhedsdirektør Ulla Pors og DR’s nyhedsdirektør Sandy French, hvorfor demokratiet og tilliden til hinanden lider, når tech-giganter som Meta ikke løser problemet.

Tid & Sted: Fredag 14. juni kl. 10:45-11:10 hos DR (G38).

På kun 30 minutter opsummerer debatten techvirksomhedernes massive indflydelse og påvirkning - ikke bare på os som individer, men også på vores samfund og demokrati. Til sidst opremser jeg Danske Mediers tre anbefalinger, der kan styrke befolkningens adgang til troværdig journalistik og mindske risikoen for falske nyheder og manipuleret indhold.

Se eller gense hele debatten, ved at trykke på billedet eller på nedenstående link.

Debat: Hvorfor er fake news om værter er bad news for demokratiet

Kontakt

Josefine Anker
Presse- og kommunikationskonsulent

joa@danskemedier.dk
+45 6177 0843

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev