Medieforbrug

For Danske Mediers medlemmer er det vigtigt at få dokumenteret medieforbruget gennem valide oplagstal, læsertal, lyttertal, besøgstal og brugertal. Det er denne massive dataopsamling og -analyse, der danner grundlag for prissætning og samhandel i mediebranchen.

Læsertal

Den officielle måling for læsertal i Danmark er Index DK/Gallup, der drives i fællesskab af Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation via Index DK I/S selskabet. Målingen omfatter hverdagsaviser, søndagsaviser, lokale ugeaviser, fagblade, magasiner, ugeblade, e-papers og en række øvrige medieplatforme såsom outdoor, biograf og de største nyhedswebsites.

Mange fagblade, magasiner og tidsskrifter er for små til meningsfuldt at deltage i den officielle måling for læsertal i Danmark Index DK/Gallup, der kræver en vis størrelse for at rapportere læsertallet validt. Derfor har Danske Medier etableret Danske Mediers Oplagskontrol, der via et samarbejde med Revisionshuset PwC tilbyder 3. parts validering og dermed publikationernes kontrollerede oplag.

Lyttertal

Radiolytning i Danmark bliver målt via. Kantar Gallup og målingen består af to parallelle målinger; Gallup Radiometer og Gallup Lokalradiometer.

Podcast Index er en måling af podcastforbruget i Danmark. Målingerne foretages af Danske Medier Research i samarbejde med Berlingske Media, DR, Politiken, Bauer Media og Radio4.

Læs mere om de forskellige målinger: 

Gallup Radio-Meter
 
Gallup Radio-Meter Den officielle måling for radioforbruget i Danmark er Gallups radiomåling, der drives i fællesskab af DR, Bauer Media, Radio24Syv og Danske Medier. Målingen omfatter både en elektronisk baseret måling i form af et PPM panel, der leverer ugentlige lyttertal og en CATI måling der bidrager med lyttertal på de lokale og regionale stationer.

Hver onsdag udgiver Kantar Gallup en pressemeddelelse med informationer om radiolytningen til de landsdækkende radiostationer fra den forgangne uge.
Gallup Lokalradio Index
I Gallup Lokalradio Index finder du målinger på lyttertal for lokale radiostationer i Danmark. Lyttertallene bliver indsamlet gennem telefoninterviews, der afdækker gårdagens lyttertal, i mindre geografiske områder. Gallup Lokalradio Index bliver fra 2020 offentliggjort to gange årligt.

4 gange om året (i januar, april, juli og oktober) udgives endvidere en pressemeddelse med informationer om radiolytningen til de regionale og lokale radiostationer, baseret på Gallup Lokalradio Index.

Podcast Index
Dansk Podcast Index er den nye officielle liste over brugen af danske podcastudgivelser. Listen er offentligt tilgængelig, åben for alle udgivere af podcasts, og indeholder grundlæggende sammenlignelig statistik for brug af podcasts i Danmark.

www.podcastindex.dk

Webtrafik

Dansk Online Index (DOI) er den officielle måling af danskernes brug af internettet via PC og på mobile platforme. DOI giver både det overordnede billede af den samlede danske internettrafik for tilmeldte sites, og et detaljeret indblik i brugen af alle væsentlige internetsider i Danmark.

Dansk Online Index omfatter alle typer af devices, og det er således muligt at kigge både på tværs af platforme og dykke ned i de enkelte platforme individuelt. Dansk Online Index opgør også den demografiske sammensætning af den danske internettrafik.

Målingerne drives af Danske Medier Research med Gemius som leverandør.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev