glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash-scaled-phi5bmuh6y92pw1ukq1sid8d9jw4k889rfxek7eayq
 

Dagspressens Fond har uddelt bevillinger for 2023

Pressemeddelelse

Dagspressens Fond har på bestyrelsesmødet 2. november givet bevillinger til projekter på i alt 210.000 kr. for 2023. 

Hvert år uddeler Dagspressens Fond midler til uddannelse og studierejser for dagbladsbranchens medarbejdere samt forskning og videnskabeligt arbejde med relevans for den danske dagspresse. 

Mette Østergaard, formand i Dagspressens Fond og chefredaktør på Berlingske, er begejstret for de projekter, som fonden i år har valgt at støtte:  

"Vi ønsker at støtte, at journalistikken og journalister udvikler sig. Derfor har vi prioriteret projekter, som understøtter netop det, og hvor vores bidrag i flere tilfælde hæver sig over den enkelte og støtter branchens udvikling”, siger formand for fonden, Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske.

Følgende fem projekter har modtaget støtte i 2023. 

Ansøger

Projekt

Bevilget beløb i kr.

DMJX 

Konference for praktikantvejledere og redaktører 

30.000

Roskilde Universitet 

Forskningsprojekt: 10 års innovationsstøtte 

100.000

DMJX

Produktionsstøtte til bogprojekt: Journalistikkens danske historie 

30.000

Karen Ornat 

Støtte til ph.d.-uddannelse ved The Hebrew University, Department of Communication 

15.000

Emilie Stein Thorsen 

Støtte til Master i journalistik og politik ved Columbia University 

35.000

   
   

“I Dagspressens Fond er vi glade for at kunne sætte lys på, hvilken effekt midlerne fra Statens innovationsstøtte reelt har, så vi fremadrettet kan bidrage til, at støttekroner bruges mest hensigtsmæssigt. Vi ønsker at støtte nye journalisters indtræden i branchen og støtter derfor også projektet, der skal gøre praktiktiden bedre for journaliststuderende. Endelig får vi et bogprojekt, der ikke som tidligere beskriver mediernes udvikling, men som skal beskrive selve journalistikkens udvikling, hvilket gør os klogere på både fortid og fremtid,” siger Mette Østergaard.

Ved man allerede nu, at man i 2024 vil søge om midler til et uddannelsesprojekt, kan man søge hos Dagspressens Fond fra august 2024. Information om ansøgningsproces offentliggøres på Dagspressens Fonds hjemmeside

Kontakt:

Annie Saugstrup
Executive Assistant i Danske Medier
asa@danskemedier.dk
 +45 61 71 74 48

 

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev