image00001
 

Danske Medier hyldede frie medier til arrangement om krigen i Ukraine

Stærke fortællinger og perspektiverende analyser var på programmet i fredags, da Pressen, JP/Politikens Hus var oplyst i gult og blåt og dannede rammen for Danske Mediers markering af etårsdagen for krigen i Ukraine.  

Fredag eftermiddag markerede Danske Medier etårsdagen med arrangementet ”Journalister i frontlinjen for 200 gæster i JP/Politikens Hus, der hyldede journalisters afgørende rolle i at oplyse os alle om krigens udvikling og konsekvenser direkte fra Ukraine.

I to timer satte danske korrespondenter, fotografer og eksperter ord på både personlige oplevelser i forbindelse med arbejdet i Ukraine og gav indblik i perspektiverende vurderinger af krigens konsekvenser for globale magtforhold og verdensfreden. Krigen er desværre fortsat i fuld gang og har tydeligt sat sine spor, ikke kun som en sort sky over hele Europa, men også hos mange af journalisterne personligt.  

De forskellige indslag bragte både dybdegående analyser, smil på læben og tårer i øjenkrogene med sig.

Adm. direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup, og JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, bød velkommen med en videohilsen fra Oksana Brovko, CEO for Association of Independent Regional Publishers of Ukraine, som du kan se nederst på siden.

I et indslag med fem korrespondenter fortalte journalist Jakob Illeborg, at han, en uge inden krigen brød ud, mødte en 16-årig pige i en ukrainsk tennisklub, og hvordan han i dag har adopteret hende i kølvandet på krigens udvikling. TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt var med over en liveforbindelse fra Ukraine.

IMG_9846

Journalist Emil Filtenborg blev skudt flere gange ved krigens begyndelse i 2022 og svævede mellem liv og død. Han delte sin historie om den tragiske episode, og om hvordan, han på trods af oplevelsen sidste år, fortsat ønsker at tage tilbage til Ukraine for at skildre de menneskelige historier.

IMG_9841

Fotografen Thomas Borberg fortalte ud fra en række fotos fra Ukraine om sine ture rundt i det krigshærgede land, og om hvordan billeder taler direkte til seernes følelser og dermed bidrager med noget helt særligt som formidlingsform.

I en debat med Clement Kjersgaard som ordstyrer blev krigens store linjer tegnet op med fokus på Vestens frihed og sikkerhed i forhold til den globale magtbalance med Samuel Rachlin, Anna Libak og Michael Jarlner som paneldeltagere.

Afslutningsvis fortalte minister for udviklingssamarbejde Dan Jørgensen i en samtale med dagens vært Lotte Folke om arbejdet med at støtte Ukraine gennem en række vigtige udviklingsprojekter, og at den frie presse har en helt afgørende rolle i at fortsætte med at berette om krigen.

Videohilsen fra Oksana Brovko, Ukrainian Media Fund

Kontakt:

Josefine Anker
Presse- og kommunikationskonsulent

joa@danskemedier.dk
+45 61770843

Læs også

Forecast af annoncemarkedet for podcast på det danske marked

I Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse bliver det fremhævet, at væksten i podcastdækningen er stagneret og endda faldende for enkelte målgrupper. DR finder tendensen i egne undersøgelser, men samme tendens kan findes i andre kilder, tilgængelige for markedet, såsom Index Danmark, radiomålingens ”Annual Survey” og Gallups Lokal Index. Den tilsyneladende stagnerede vækst har fået Danske Medier Research til at dykke dybere i tallene og undersøge potentialet for podcastmarkedet i et tiårigt perspektiv. Herunder hvilke barrierer, der udfordrer væksten i podcast.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev