2023-07-06 12_18_20-Global Reaction to Google and Meta Threat to Take Down News in Canada og 17 fler
 

Danske Medier og international alliance af medieorganisationer fordømmer Google og Metas adfærd

Pressemeddelelse

Danske Medier går sammen med en alliance af internationale medieorganisationer om at fordømme Google og Metas adfærd i Canada.

News Media Alliance har i fællesskab med en række medieorganisationer skrevet en erklæring, hvor de kritiserer Google og Metas trussel mod frie medier i Canada om at blokere for nyhedsindhold på deres platforme.

”Det vi ser i Canada nu, understreger krystalklart techgiganternes magt og dominerende adfærd, som der er så kraftigt og akut behov for at få reguleret effektivt. De store techvirksomheder gør præcis, hvad de vil, og deres uregulerede adfærd har skadelige konsekvenser for vores demokrati, samfund og os som mennesker. En fri presse og adgang til troværdig oplysning er en af grundstenene i et demokrati. Når Google og Meta kæmper imod, at journalister bliver betalt for det nyhedsindhold, de laver, og når de samtidig truer med at fjerne nyheder fra deres platforme, må vi tegne en stor og tydelig streg i sandet. Derfor står Danske Medier nu sammen med en bred alliance af internationale medieorganisationer, der siger fra og fordømmer techgiganternes adfærd i Canada. Et angreb på frie medier er et angreb på vores demokrati og borgernes ret til troværdig og fair oplysning."

Direktøren mener samtidig, at truslen i Canada bør sætte endnu mere skub i at sikre effektiv håndhævelse af tech-lovgivning i Danmark.

"Vi er i Danmark i fuld gang med at implementere EU's tech-lovpakker, der er et vigtigt skridt mod at tøjle techmastodonternes grådige adfærd og konkurrenceforvridende markedsposition. Men der venter fortsat meget arbejde forude, der skal sikre, at techvirksomhederne spiller indenfor demokratiske regler og ikke fjerner indtægtsgrundlaget for frie medier. Derfor skal vi fra dansk side sikre effektiv håndhævelse af EU-lovgivningen. Det er afgørende, at vi både nationalt arbejder for at styrke indsatsen mod de største techvirksomheder samtidig med, at vi står sammen på tværs af internationale organisationer, når vi oplever en trussel som den, Meta og Google nu fremsætter i Canada.”

Kontakt:

Josefine Anker

joa@danskemedier.dk
Mobil: +45 61 77 08 43

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev