aigrafik
 

Fælleserklæring af danske rettighedsorganisationer om ophavsret og AI

Pressemeddelelse

Danske Medier har sammen med danske rettighedsorganisationer udarbejdet en fælleserklæring om ophavsret i forbindelse med den hastige teknologiske udvikling i kunstig intelligens. Erklæringen skal bruges i det videre politiske arbejdet på området.

Rettighedshaverne (ophavspersoner, udøvende kunstnere, udgivere og producenter) ser intet modsætningsforhold mellem et stærkt ophavsretssystem og udviklingen af ny teknologi. De kreative brancher har altid været aktive medspillere i den teknologiske udvikling og investeret massivt i ny teknologi – herunder også aktuelle investeringer i teknologi, som baserer sig på kunstig intelligens.

Tværtimod mener rettighedsorganisationerne, at en balanceret ophavsretslovgivning på mange måder er en forudsætning for innovation og kulturel blomstring. En balanceret ophavsretslovgivning understøtter nemlig ikke blot de kreative erhverv, men også Danmarks position som et innovativt samfund i en digital tidsalder.

Kontakt:

Holger Rosendal
Chefjurist, cand.jur. i Danske Medier
hrd@danskemedier.dk
M: +45 22 27 11 10

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev