Bording-1
 

Hvem skal vinde årets Anders Bording Priser 2024?

Du kan nu indstille dit bidrag til Anders Bording Priserne 2024. Bordingpriserne er Danske Mediers hæderspris for fag- og specialmedier, som uddeles hvert år. I år afholdes prisuddelingen torsdag den 12. september 2024 i Altingets gård.  

Juryen, der i år skal bedømme indstillingerne, består af: 

Bille Sterll, selvstændig journalist og kommunikatør 

Marianne Søndergaard, kommunikationschef på Hotel- og Restaurantskolen, tidligere redaktionschef 

Magnus Bredsdorff, journalist og klimaredaktør hos Politiken 

Morten Jest, chefredaktør på Gymnasieskolen 

Adm. direktør i Danske Medier, Dicle Duran Nielsen, glæder sig til at fejre fag- og specialmedierne til prisuddelingen den 12. september.  

”Fag- og specialmediernes adelsmærke er journalistik til niche-målgrupper. Denne type journalistik er i stigende efterspørgsel og er fundamental for et mangfoldigt mediemarked. Særkendet er at levere journalistik, der går i dybden med komplekse emner og formidle det til forskellige målgrupper. I en tid, hvor informationer flyder og hvor misinformation er udbredt, er fag- og specialmedierne med til at kvalificere den offentlige debat. Det er derfor vigtigt, at vi anerkender dem for deres bidrag og hylder deres indsats,”

Ved sidste års prisuddeling blev fagbladet 3F’s Asger Westh og Morten Halskov uddelt ’Årets Journalistpris’ for deres længerevarende journalistiske tema ’Livsfarlig asbest’ med deres veldokumenterede arbejde, som også førte til politisk handling med strammere og bedre lovgivning til følge.  

”Vi er meget glade og stolte over, at vi vandt Anders Bordings Journalistpris i 2023. Især fordi det skete i et stærkt felt med meget dygtige kolleger, som havde lavet nogle flotte journalistiske projekter på andre fag- og specialmedier,”

Man kan indsende bidrag via linket nedenfor indtil 5. maj kl. 12.00. 

Læs også

Forecast af annoncemarkedet for podcast på det danske marked

I Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse bliver det fremhævet, at væksten i podcastdækningen er stagneret og endda faldende for enkelte målgrupper. DR finder tendensen i egne undersøgelser, men samme tendens kan findes i andre kilder, tilgængelige for markedet, såsom Index Danmark, radiomålingens ”Annual Survey” og Gallups Lokal Index. Den tilsyneladende stagnerede vækst har fået Danske Medier Research til at dykke dybere i tallene og undersøge potentialet for podcastmarkedet i et tiårigt perspektiv. Herunder hvilke barrierer, der udfordrer væksten i podcast.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev