danske medier anders bording vinder
 

Bording Priserne 2020: Her er de nominerede

Juryen har fundet årets nominerede til Anders Bording Priserne. Årets kandidatfelt var stort og præget af et generelt højt niveau, fortæller formand for juryen Karsten Kolding:

”Vi er i juryen blevet imponeret af et endog meget stort kandidatfelt. Der er kommet mere end 40 flotte indstillinger fra både debutanter og gengangere. Det er livsbekræftende for branchen og vidner om den progressive udvikling, der er i fuld gang,” siger Karsten Kolding og fortsætter:

”Niveauet har været opmuntrende højt. Det er tydeligt, at der bliver produceret virkelig meget kvalitetsjournalistik hos specialmedierne. De formår både at være dagsordenssættende for den bredere offentlighed og at sætte højt specialiserede faglige emner til debat for deres målgrupper. Opgaven er ikke nem – men alligevel ser vi medierne i en jævn strøm udkomme med historier fra allerøverste hylde.”

Juryen har nomineret følgende medier:

Anders Bordings Journalistpris
Prisen uddeles til en person eller et team for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie. Der lægges særlig vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne. Prisen kan også tildeles det medie, der med sin journalistik har formået at brede en historie fra et nicheområde ud til den brede offentlighed.

 • Fagbladet 3F

  For med dyb research og flot formidling at have afsløret svindel og menneskehandel i historien om de kinesiske kokke, så både restaurantgæster og minister blev rørte og oprørte. 

 • NB-Økonomi

  For som enmandshær på et nichemedie at have gennemført spids og vedholdende research, der afslører fejl og fortielser i grundlaget for den kommunale udligningsreform, hvilket har fået store politiske følger.

 • Version 2

  For med skræmmende enkel journalistisk metode at blotlægge og formidle en uigennemskuelig sikkerhedsbrist med skødesløs praksis med sim-kort i telebranchen, der har store konsekvenser for borgernes privatliv.

Anders Bordings Mediepris
Prisen uddeles til et specialmedie, der i særlig grad er i stand til at ramme sin målgruppe og/eller opbygge en forretningsmodel og derfor kan tjene til inspiration for andre. De danske specialmedier er kendetegnet ved en stor grad af udvikling af både det journalistiske produkt og de kommercielle rammer for journalistikken. Prisen er en hyldest til det medie, der formår at forene disse.

 • Børneavisen

  For at have skabt et levedygtigt og inviterende medie for fremtidens brugere, som skriver til og sammen med børn om alt fra corona til bagedysten, både når det er tungt og når det er sjovt.

 • Djøfbladet

  For at have givet nyt liv og fremgang til et fagblad med en bred og kritisk læserskare, ved med overskud og humor at gøre det uforudsigelige til et varemærke både journalistisk og visuelt.

 • Fagbladet FOA

  For med afsæt i analyse af læserrejsen at have relanceret fagbladet, så det formidler nytte og identitet til meget forskellige faggrupper med mindre mylder, mere ro, bedre billeder og formater.

Anders Bordings Idépris
Prisen uddeles til en enestående journalistisk idé, et produkt eller projekt på et specialmedie, som er eksekveret originalt og kreativt og dermed tjener som inspiration for den journalistiske udvikling for andre medier. Det nyskabende kan ske i såvel researchmetode, formidling, format som i distribution. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

 • Metalmagasinet

  For at placere en fotojournalist helt fremme i det redaktionelle arbejde og give det visuelle en central plads i fagbladets journalistik, der dermed opnår stor tydelighed uden at råbe til sine læsere.

 • Samvirke

  For i magasinets ånd at have skabt et veloplagt podcastformat, der med originale vinkler fortæller selvstændige historier på lydens præmisser, fanget ude i virkeligheden gennem legesyge reportager.

 • Sygeplejersken

  For resolut at have igangsat ”sygeplejerske under corona”-serien med portrætter af hverdagens helte under epidemien, løftet ud med stor involvering af læserne på en bred vifte af platforme.

Juryen består i 2020 af: Karsten Kolding (formand), Bo Mikael, Claus Skovhus og Bille Sterll.

For yderligere kommentarer
Juryformand Karsten Kolding (21195667 / karsten@koldingkommunikation.dk)

Politisk konsulent Nikolaj Lægaard Simonsen 40424263 / nls@danskemedier.dk)

Prisoverrrækelsen
Anders Bording Priserne uddeleles 27. august 14.30-16.30. Prisoverrækkelsen foregår i Altingets gård, Ny Kongensgade 10, 1472 København K.

Mest læste

Læs også

Danske Mediers Digitale Priser 2020

Har du eller din kollega lavet årets bedste digitale historie eller fået årets bedste digitale ide i 2020? Danske Medier inviterer endnu engang hele den danske mediebranche til at deltage i konkurrencen om Danske Mediers Digitale Priser 2020.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbreve

Modtag Aktuelt fra Danske Medier.

Danske Mediers nyhedsbreve giver dig aktuelt indhold fra og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder om events, gå-hjem-møder og kurser. Nyhedsbrevet Danske Medier kan herudover indeholde annoncer fra interessenter i mediebranchen. 

Danske Medier udkommer med følgende nyhedsbreve: 

 • Nyhedsbrevet Danske Medier udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.
 • Nyhedsbrevet Digitalt udkommer hver fredag i lige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev(e)