radioradio2019
 

Podcastindex er på vej – skal jeres podcast være med?

Danske Medier Research, DR, Bauer Media og Radio24syv er på trapperne med et Podcastindex, der indsamler brugen af podcasts på tværs af kanaler. Danske Medier Research opfordrer interesserede medlemmer til at skrive til mbz@danskemedier.dk, hvis man ønsker at være en del af det nye Podcastindex.

Efter flere års tilløb er en branchemåling af podcastforbruget i Danmark på trapperne. Danske Medier Research, DR, Bauer Media og Radio24syv står bag det nye Podcastindex, hvis formål blandt andet er at skabe fælles standarder.

– Etableringen af det nye Podcastindex har grundlæggende to formål. Parterne ønsker at skabe åbenhed om et område, som længe har været lukket og uden fælles standarder og opgørelsesmetoder. Podcastindexet skal skabe en fælles referenceramme, så alle interessenter ét samlet sted, kan danne sig et overblik over, hvad der rører sig blandt danske podcasts. Derudover er det naturligvis også en forhåbning, at Podcastindexet kan være med til at vise det kommercielle potentiale, der gemmer sig i podcasts, siger Marianne Bugge Zederkof, direktør for Danske Medier Research.

Podcastmålingerne vil bygge på mediernes egne data, som registreres, når en podcast bliver hentet fra den server, som mediet har lydfilen liggende på – uanset om den bliver afspillet via dr.dk, Radioplay, Apple eller Googles podcast-apps, Soundcloud eller en helt sjette udbyder.

Læs mere om det nye Podcastindex på Mediawatch.

Håber at få store og små med
De fire parter bag Podcastindexet har i første omgang valgt en billig og lavpraktisk løsning. En prioritering som parterne begrunder med ambitionen om, at få så mange med som muligt.

– Når vi går i luften, starter vi på et niveau, hvor vi håber at mange af podcastproducenterne i Danmark kan være med. Indledende starter vi med at optælle antallet af streams og downloads på ugebasis og serie- og kanalniveau. På den måde holder vi omkostningerne på et niveau, i forhåbning om , at vi kan få både store og små podcastudgivere med, siger Marianne Bugge Zederkof og uddyber:

– I første omgang kan vi ikke sammenligne Podcastindexet med Gallup-lyttertallene, vi kender fra flow-radio. Vi måler ikke antallet af lyttere, men antal streams og downloads. Det betyder, at der vil være usikkerhedsmomenter i de tal, vi publicerer. Men vi har defineret et fælles regelsæt, der gør, at vi får nogle anvendelige og transparente tal for branchen, siger Marianne Bugge Zederkof.

Vil I være med?
I Danske Medier Research er forventningerne til det nye Podcastindex store. Allerede fra dag 1 håber vi, at vores medlemmer, der producerer podcast, vil være med.

– Danske Medier Research er glade for at være en del af dette nye initiativ og at kunne tilbyde medlemmerne at være med i offentliggørelsen af podcast-data, i tillæg til de mange andre data som Danske Medier Research tilbyder medlemmerne, slutter Marianne Bugge Zederkof.

Podcastindexet forventes at udkomme med de første data I løbet af efteråret. Har du spørgsmål eller ønsker I at være med?
Kontakt Marianne Bugge Zederkof på mail mbz@danskemedier.dk

Læs også

Ny rapport: Rekordhøj vækst i digital annonceomsætning er gode nyheder, men techgiganter indtager stadig større markedsandele

Friske tal fra rapporten “Online Markedsstatistik 2021” af Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation viser en markant fremgang på det digitale annoncemarked i 2021. Udviklingen står i kontrast til et coronaramt 2020, hvor stigningen i annonceomsætning fra 2019 til 2020 var meget beskeden. Samtidig udgør techgiganters markedsandele over halvdelen af den digitale omsætning. Det advarer Danske Medier mod og opfordrer Folketinget til at følge i EU’s spor og stramme grebet om big tech.

Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om delvis undtagelse af den uafhængige task force vedrørende Scandinavian Star fra reglerne i lov om offentlighed i forvaltningen m.v.

Danske Medier har med tak modtaget Justitsministeriets høringsbrev af 15. marts 2022 med opfordring til at fremkomme med bemærkninger til lovforslaget om delvis undtagelse af den uafhængige task force om reder-, ejer- og forsikringsforholdene vedrørende Scandinavian Star fra reglerne i lov om offentlighed i forvaltningen m.v.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev