Danske Medier på Folkemødet 2024

Igen i år kan du møde Danske Medier på solskinsøen. Her vil vi præsentere undersøgelsen 'Danskernes brug af nyhedsmedier 2024', som vil være afsæt for en efterfølgende debat om, hvordan man sikrer mediernes troværdighed i en teknologisk verden med AI og techgiganter.

Debat: Hvordan sikrer vi, at publicistiske medier i fremtiden er anker for troværdig information i en AI-tidsalder?

Danske Medier inviterer til debat, der zoomer ind på danskernes medie- og nyhedsvaner med lanceringen af ‘Danskernes brug af nyhedsmedier 2024’. Og så skal vi diskutere den voksende indflydelse, som kunstig intelligens har på mediebranchen og på vores adgang til og opfattelse af troværdigt versus manipuleret og misinformerende indhold. 

Danske Mediers administrerende direktør, Dicle Duran Nielsen, vil byde velkommen, hvorefter Dennis Christensen, analysechef hos Danske Medier, vil præsentere undersøgelsens hovedresultater sammen med forskerne fra RUC, der står bag rapporten. Dette vil sætte scenen for den dybdegående debat, der følger.

Debatten, ’Hvordan sikrer vi, at publicistiske medier i fremtiden er anker for troværdig information i en AI-tidsalder?’  vil stille skarpt på, hvordan vi kan navigere i en digital verden præget af techgiganter, desinformation, og en øget afhængighed af kunstig intelligens, samtidig med at vi opretholder befolkningens tillid til frie medier som garant for valid og faktabaseret oplysning.

Til at lede samtalen og sikre et bredt spektrum af perspektiver, vil Jakob Nielsen, ansvarshavende chefredaktør, Altinget, agere ordstyrer. Jakob Nielsen vil lede diskussionen i et panel bestående af prominente talspersoner fra mediebranchen, forskningsinstitutioner, techbranchen og politik. Debatten skal gøre tilhørerne klogere på, hvor afgørende det er for vores demokrati, at befolkningen kan adskille troværdig journalistik fra desinformation og manipuleret indhold. 

Tid & Sted: Fredag 14. juni kl. 10-11 hos Altinget, Vinklen (N7).

I panelet kan du bl.a. møde

  • Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF
  • Ida Ebbensgaard, fellow i kunstig intelligens, Syddansk Universitet
  • Mikkel Flyverbom, forsker og formand for regeringens tech-ekspertgruppe
  • Mikael Ekman, direktør for politik og strategi, Microsoft
  • Dorthe Bjerregaard, koncerndirektør, JP/Politikens Hus

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Kontakt

Josefine Anker
Presse- og kommunikationskonsulent

joa@danskemedier.dk
+45 6177 0843

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev