Mads.Brandstrup.Billede.bred
 

Danske Medier og verdensomspændende presseorganisation vil have FIFA og Qatar til at sikre pressefrihed til VM

Pressemeddelelse

Anholdelsen af to norske journalister i Qatar har vakt bekymring i Danske Medier. Foreningen har derfor taget sagen op i den verdensomspændende presseorganisation, World Association of News Publishers, som nu vil sikre sig, at FIFA og myndighederne i Qatar er opmærksomme på at sikre pressefrihed i forbindelse med den kommende slutrunde.

Danske Medier mener, at det er indiskutabelt, at verdenspressen – bestemt også den danske – skal være tilstede og rapportere om de faktiske forhold op til og under VM i fodbold. Derfor bragte Danske Mediers adm. direktør Mads Brandstrup i går onsdag sagen om de norske journalister op til generalforsamlingen i World Association of News Publishers. Og den verdensomspændende presseorganisation vil nu sikre sig, at FIFA og myndighederne i Qatar er opmærksomme på deres forpligtelser i forhold til at sikre, at pressen kan arbejde frit op til og under VM. Sammen med andre internationale organisationer vil World Association of News Publishers desuden sætte ekstra fokus på bekymrende forhold i relation til pressefrihed i forbindelse med slutrunden.

Adm. direktør i Danske Medier Mads Brandstrup udtaler:

”Qatars anholdelse af de norske journalister er under al kritik. Når man fra FIFA’s side har valgt at tildele Qatar værtskabet, må man også være med til at tage ansvar for forholdene. Når vi nu står i en situation, hvor der har været massiv kritik af forholdene under forberedelserne til VM, er det selvsagt ikke holdbart, at journalister tilsyneladende ikke kan rapportere om forholdene uden risiko for at blive anholdt. Derfor er jeg glad for, at World Association of News Publishers nu vil tage kontakt til FIFA og myndighederne i Qatar for at få bekræftet, at verdenspressen selvfølgelig skal kunne agere frit under den kommende slutrunde”, udtaler Mads Brandstrup og fortsætter:

”Danske medier har vidt forskellige forudsætninger for at kunne understøtte deres journalisters sikkerhed. Større danske medier har et omfattende kriseberedskab og erfaring med at operere under usikre forhold. Men som brancheorganisation er det vores ansvar at sikre de bedst mulige forudsætninger for, at danske medier og deres journalister over en bred kam kan dække VM i Qatar – ligesom de kan gøre det med andre store sportsbegivenheder”, afslutter Mads Brandstrup.

Mads.Brandstrup.Billede.bred

Mads Brandstrup
Administrerende direktør hos Danske Medier

mab@danskemedier.dk
Mobil: 92 82 32 84
Dir. tlf: 33 97 40 00

 

Læs også

Danske Medier lancerer ny undersøgelse om unges nyhedsvaner på årets Folkemøde

På Folkemødet præsenterede Danske Medier i dag en ny undersøgelse lavet i samarbejde med Kantar Gallup om danske unges nyhedsvaner og brug af sociale medier. Med en paneldebat blev der stillet skarpt på vigtige spørgsmål om de unge som fremtidens mediebrugere, og hvordan vi klæder dem på til at forholde sig kritisk i et digitalt nyhedsunivers.

Pressemeddelelse: Ny fælles dansk handlingsplan for journalisters sikkerhed

Journalister skal trygt kunne arbejde uden at blive truet eller udsat for chikane. Derfor er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, International Media Support, UNESCO Danmark, Justitsministeriet og Kulturministeriet blevet enige om en ny fælles dansk handlingsplan for sikkerhed for journalister, som bl.a. vil styrke indberetning af sager og monitorering af overgreb.

Nu åbnes for indstillinger til PrixAudio 2022

28. oktober løber PrixAudio af stablen og afholdes igen på Axelborg i København. Inden sidste års event relanceredes konkurrencen og omdøbtes fra PrixRadio til PrixAudio, så konkurrencen fremover kunne sætte fokus på og inkludere alle former for lyd. Radio, on-demand, lydbøger, fortællinger og podcasts.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev