DKMedier_Polen_Indsamling
 

Indsamlingen til Ukraines uafhængige medier vokser og gør en forskel for journalisternes arbejde

Donationerne til Ukraines frie medier vokser til gavn for ukrainske medier og journalister, der under krigsomstændigheder kæmper for at levere nyheder til den ukrainske befolkning og resten af verden. Indsamlingen startede i begyndelsen af marts på initiativ af Danske Medier og vores nordiske søsterorganisationer Mediebedriftene i Norge, Tidningsutgivarna i Sverige og Finnmedia i Finland.

Et godt og effektivt samarbejde mellem de nordiske lande og vores polske samarbejdspartner Gazeta Wyborcza Foundation har betydet, at store leverancer med bl.a. skudsikre veste, hjelme, mobiltelefoner, power banks og computere allerede er i brug hos ukrainske journalister.

Fra dansk side er der indtil videre indsamlet 810.000 kroner. Danske Medier håber på, at flere medier har lyst til at bakke op om projektet, der skal sikre uafhængig oplysning til ukrainerne.

I sidste uge mødtes de nordiske medieorganisationer i Warszawa med Gazeta Wyborcza Foundation og besluttede at udvide samarbejdet ved at oprette Ukrainian Media Fund, der fremadrettet skal sikre, at det vigtige arbejde fortsætter.

I videoen her fortæller Joanna Krawczy, President of the Board, Gazeta Wyborcza Foundation i Polen mere om, hvordan den kommende fond skal fungere og vilkårene, som ukrainske journalister arbejder under, herunder hvordan udstyret, som kommer fra indsamlingen distribueres og hjælper dem til at udføre det journalistiske arbejde.

"Sammen med vores nordiske søsterorganisationer og polske Gazeta Wyborcza Foundation har Danske Medier siden starten af marts arbejdet målrettet for at levere hurtig og effektiv støtte til den frie ukrainske presse, der har hårdt brug for al den hjælp, de kan få. På kort tid har vi med indsamlingen formået at skaffe masser journalistisk udstyr, der gør ukrainske mediers arbejde både mere sikkert og nemmere at udføre under de meget tragiske omstændigheder. Journalisterne udfører et utroligt modigt stykke arbejde i et krigsramt land, og vi har en forpligtelse til at fortsætte det gode arbejde. Samtidig er det nødvendigt, at vi tager samarbejdet et skridt videre med den kommende Ukrainian Media Fund for at sikre, at det vigtige arbejde fortsætter på længere sigt," udtaler Mads Brandstrup, administrerende direktør i Danske Medier.

Alle danske medier kan bidrage til indsamlingen ved at henvende sig til mail@danskemedier.dk.

Kontakt

Mads Brandstrup, 
Administrerende direktør i Danske Medier
mab@danskemedier.dk
+ 45 92 82 32 84

Læs også

Sådan vindes kampen for troværdig informa­tion

Med historisk mange valg over hele verden og en stigning i des- og misinformation, befinder frie samfund og publicistiske medier sig i en brydningstid. Vi kan ikke tage troværdig information for givet. Vi skal aktivt kæmpe for den – for demokratiets skyld.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev