Høringssvar_Justitsministeriet
 

Høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af databeskyttelsesloven

Høringssvar

Danske Medier har med tak modtaget Justitsministeriets lovforslag om ændring af databeskyttelsesloven. Danske Medier kan i al væsentlighed støtte lovudkastet, men foreningen ønsker at fremkomme med en række bemærkninger til lovudkastets enkelte dele herunder de foreslåede ændringer til oplysningspligten og indsigtsretten.

Danske Medier finder det grundlæggende positivt, at mindreårige i højere grad kan beskyttes på tech-platformene, ved at aldersgrænsen for samtykke til behandling af personoplysninger hæves i forbindelse med brugen af disse informationssamfundstjenester.

Læs også

Forecast af annoncemarkedet for podcast på det danske marked

I Medieudviklingen 2023 fra DR Analyse bliver det fremhævet, at væksten i podcastdækningen er stagneret og endda faldende for enkelte målgrupper. DR finder tendensen i egne undersøgelser, men samme tendens kan findes i andre kilder, tilgængelige for markedet, såsom Index Danmark, radiomålingens ”Annual Survey” og Gallups Lokal Index. Den tilsyneladende stagnerede vækst har fået Danske Medier Research til at dykke dybere i tallene og undersøge potentialet for podcastmarkedet i et tiårigt perspektiv. Herunder hvilke barrierer, der udfordrer væksten i podcast.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev