Danske Medier | Et oplyst Danmark

Om Danske Medier

En fri presse er hjørnestenen i et demokratisk samfund. Hver dag bidrager uafhængige medier med kvalificeret og faktabaseret oplysning til danskerne i hele landet. Troværdig journalistik er vigtigere end nogensinde i en tid med kriser og udfordringer, både i Danmark og globalt, samtidig med, at en hastig teknologisk udvikling fundamentalt ændrer vores samfund. 

Danske Medier er organisationen, der repræsenterer 240 private medievirksomheder i Danmark. Vores medlemmer spiller en afgørende rolle i samfundsudviklingen og er en vital del af vores demokratiske infrastruktur og sammenhængskraft. 

Vores medlemmer er regionalaviser og ugeaviser, der leverer information til nærområdet. Det er fagblade og specialmedier, der leverer nuanceret viden om særlige fagspecifikke områder. Det er magasiner, der har fokus på viden og livsstil. Og det er kommerciel radio, podcasts, landsdækkende dagblade, aviser og netmedier, der sætter dagsordener fra ind- og udland i perspektiv.

De udgør dermed et bredt og mangfoldigt medieudbud, som er en vigtig del af danskernes hverdag. På skrift, lyd og digitalt binder de landet sammen på tværs af byer og landdistrikter og udgør rammen for vores demokratiske samtale. De er et værn mod konspirations-teorier, desinformation og propaganda. Og de skaber debatter og kaster lys på magtmisbrug og korruption. 

Vores medlemmer er essentielle for et mere åbent, frit og nuanceret samfund og perspektiv på verden omkring os.

Danskerne fortjener stærke og frie medier i hele landet, som oplyser og gør dem klogere, både på hinanden og på de store, komplekse dagsordner i vores samfund.

Vores brede udbud af medier i Danmark er unikt. Det skal vi blive ved med at have. Et forskelligartet mediebillede styrker et demokrati båret af forskellige holdninger. 

Vi kan ikke tage frie medier og det frie ord for givet. Derfor kæmper Danske Medier hver dag for at styrke vilkårene for et bredt, nuanceret og innovativt medieudbud i Danmark båret af en høj faglighed og viden, der bidrager til samfundsudviklingen.

Velkommen til Danske Mediers Nyhedsbrev

Modtag AKTUELT fra Danske Medier

Danske Mediers nyhedsbrev giver dig aktuelt indhold fra- og viden om mediebranchen. Samtidig indeholder nyhedsbrevene holdninger og nyt fra Danske Medier – herunder en fast digital klumme og information om events og kurser. 

Nyhedsbrevet AKTUELT udkommer hver fredag i ulige uger, undtagen i ferieperioder.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet samtykker du til, at Danske Medier må sende dig de valgte nyhedsbreve via e-mail. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Afmelding kan ske ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til  mail@danskemedier.dk. Du kan her læse mere om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

Vælg nyhedsbrev